HOME Verslagen 2014
NK Pieterzijl 2014

Terugblik 2012

Verslagen 2012
Kessel2012 Hoogkerk2012 Terwolde2012
NK-Haarle2012 TwentheCup2012 Feestavond2012

Verslagen 2011

Zoutleeuw2011
Ledde2011 Visvliet2011 Terwolde2011 NK Kerkdriel2011 NK Ysselstein 2011 AutocrossHaarle2011

Verslagen 2010

Feestavond2010
Kieldrecht2010 Pieterzijl2010 Bohnhorst2010 Lopik2010 Loenen2010 Ledde2010 Den Horn2010 Terwolde2010 Holterbroek2010 Ruiselede2010 NK-Haarle2010
Andere verslagen lezen?    

Top

NK Pieterzijl 2014
Op 3 mei was het dan zo ver de 1e ronde van het NK. Van onze club zijn er dit jaar maar liefst 8 rijders die zich ingeschreven hebben en een poging gaan doen naar die velbegeerde titel. Om half 10 werd begonnen met de manches en om half 6 was het tijd  voor de 1e kleine finale.

Sprint 1600
In de sprint 1600 rijden 2 leden namelijk Maarten Klosters en Danny Stoel. de klasse telde vandaag 3 groepen en er mocht dus niks mis gaan wou je in  1 keer in de grote finale belanden met in de 1e manche een 4e plek voor Maarten  en een 8e voor Danny begon dit dus goed.  Maarten kreeg in de 2e manche problemen omdat de ketting brak en had dus geen goed  resultaat, Danny had een keurige 3e plek naar wat aanpassingen van de auto en het gevoel zat dus goed bij deze jonge coureur. In de 3e manche werd verbeterde Maarten zich goed door naar een eind sprint de 3e plek te pakken Danny had een iets mindere manche dan de vorige en werd 8e. de beide mannen hadden helaas niet genoeg punten voor de grote finale en moesten het proberen via de kleine finale. In de kleine finale moest Maarten van de eerste startrij afkomen en Danny vanaf de 2e rij in de eerste bocht kwam maarten als 6e uit de bocht en Danny als 8e. Danny probeerde nog wat intehalen maar in ronde 4e ging zijn differentieel kapot en moest hij werken om de auto op de baan te houden en sloot af met een 10e plaats maarten kwam in ronde 5 op de 4e plek maar moest deze in ronde 7 al weer afgeven naar wat verschillende pogingen deze terug te pakken sloot hij de finale af op een 5e plek. dit betekende voor beide mannen geen grote finale.

Divisie V
in divisie V rijd 1 lid dit is Jochem eelderink. Jochem die vrijdag met de auto nog op de testbank was geweest.  door veel problemen in de weken er voor moest dan ook zonder enige wedstrijdmeter beginnen met de nieuwe auto. Divisie V telde ook 3 series en ook Jochem wist dat hij aan de bak moet. Jochem sloot de 1e manche dan ook af met een 7e plek en zo was Jochem dan ook zeer tevreden met de eerste meters. in de 2e manche werd Jochem 4e. maar in de 3e manche lag Jochem op een goede positie maar ging de versnellingsbak kapot en dus geen resultaat. dit betekende voor Jochem dat ook hij vanuit de kleine finale moest proberen in de grote finale te komen. Jochem begon de kleine finale met een goede start en kwam dan ook als 3e uit de eerste bocht. In 2 volgende rondes schoof hij op van 3 naar 2 en van 2 naar 1. Jochem sloot de finale dan ook af met de 1 plaats en dat betekende door naar de grote finale. In de grote finale had Jochem niet zo'n goede start vanaf de 3e rij en kwam hij de 1e bocht uit als 15e en zo begon Jochem aan een inhaalrace en kwam zo ronde voor ronde een plekje hoger. in ronde 5 komt er een rode vlag situatie door een koprol van equipe Terberg/Sangers. bij de herstart mocht Jochem van de 11e plek starten. Bij de start hadden Thijmen Hendriks en Peter Haagsma een valse start deze 2 heren lagen op dat moment 1e en 2e en werden achteraf uit de uitslag gehaald. Nadat Jochem gelijk een paar plekken kon pakken sloot hij af als 7e op de baan en als 5e naar de gewijzigde uitslag en zo was het een goede dag voor Jochem.

Keverklasse
In de keverklasse rijd Patrick boesenkool. Patrick begon de dag met een koprol in de eerste bocht en dit betekende een complete herstart en zo kon Patrick toch nog weer mee doen. Hij sloot daarna de 1e manche nog als 4e af. In de 2e manche rijd Patrick sterk naar de 2e plek en de 3e manche sluit hij af als 3e dit betekende grote finale voor Patrick op de 1e rij. In de grote finale kwam Patrick als derde uit de 1e bocht en had dus een mooie positie bemachtigt. Achter hem komen Pasman, Timmermans en Klaster met elkaar in aanraking Voor Timmermans betekent dit exit en ook Klaster zien we langzaam rijden. Naar een ronden lang gevecht met kruis raakt kruis in de 7e ronde Patrick vol op het wiel waarna het wiel afbreek en ook voor Patrick is het dan exit. Ondanks het afgebroken wiel eindigt Patrick op de 11e positie.

Sprint 2000
In de sprint 2000 rijden 3 leden in 2 equipes dit zijn peter cents en ferry kroes die samen rijden en Willem snijder die een equipe vormt met ernst du Bois. Vandaag zijn het ferry kroes en Willem snijder die rijden. de beide mannen worden in de 1e manche 4e en hebben zo een goede start van de dag. In de 2e manche gaat ferry in de chicane te ver naar buiten en komt op de wal maar kan zijn weg vervolgen en er zit helaas niet meer in dan een 9e plek. Willem die weer een goede manche kent wordt weer 4e. in de 3e manche heeft Willem de 5e plek te pakken en gaat hij rechtstreeks naar de grote finale. Ferry gaat in de 3e manche hard overdekop maar komt er gelukkig zelf zonder kleerscheuren van af. Ondanks dat ferry zich wel geklasseerd had voor de kleine finale had de auto teveel schade om deze te rijden. En zo hadden we maar 1 man in de finale. Willem mocht de finale starten vanaf de 2e rij naar een goede start kwam hij als 9e uit de bocht naar 4 rondes te moeten verdedigen voor Cleys en Hoffman moet hij Cleys toch echt laten gaan en zakt hij naar plek 10 in ronde 7 komt Jacobs er aan en ook hem moet hij laten gaan. In de laatste ronde gaat fielt Willem nog voorbij maar door het uitvallen van iemand blijft Willem 11e en eindigt hier ook mee.

Superklasse
In de superklasse rijd ook nog 1 lid dit is Willem snijder die dit jaar in 2 klasses mee doet. In de 1e manche laat hij zien dat hij snel kan overschakelen van 2wheeldrive naar 4wheeldrive en eindigde als 5e. in de 2e manche wordt Willem 3e en ook in de 3e manche wordt Willem 3e en dat betekent dat hij door is naar de grote finale. In de finale mag Willem starten vanaf de 1e rijd bij start gaat de auto van nap kapot waardoor pijnenburg er achterop rijdt en dit betekent exit voor beide heren. Willem die komt als 7e uit de 1e bocht en houd deze positie vast tot de 6e ronde want dan krijgt kroon een lekke band en moet hij rustig de finale uitrijden en zo komt Willem op positie 6 als dan ook Boele nog spint in bocht 2 kan hij doorschuiven naar plek 5. Bjorn versluis die achter hem rijdt probeert nog intehalen maar Willem blijft verdedigen en eindigt de finale als 5e.

Ondanks het koude weer was het weer een mooie nk en kunnen we uitkijken naar de volgende nk op 25 mei in veulen.

Top

Terugblik 2012
Nu het seizoen voorbij is, blikken we even terug op het afgelopen jaar. .. Met een prima verlopen NK, is het vooral een positief gevoel wat er heerst binnen de M.A.C.H. Sportief gezien waren er mooie hoogtepunten maar natuurlijk ook dieptepunten....

Ook kijken we even vooruit naar 2013 het jubileum jaar.....

NK Haarle

Het was spannend... Spectaculaire duels, veel crashes en koprollen, en mooie finale’s, en ook nog eens veel publiek. Zowel organisatories als financieel, kunnen we terug kijken op een prima seizoen.

Ook de sportieve herinneringen waren mooi, met 2 absolute uitschieters. De 1 was Jochem Eelderink die in Haarle al liet zien met de vaderlandse top mee te kunnen. Maar in Reutum ging Jochem er is echt goed voor zitten.
En waar vooral ook de tactische beslissing over de banden hem de schitterende overwinning bezorgde ....Wat een mokerslag deelde Jochem uit aan de concurrentie. Wat vooral ook schitterend was om te zien was hoe iedereen uit zijn plaat ging, hier en daar werd een traantje weggepinkt... Emotie in de sport,het mooiste wat er is.... Helaas werd de Astra uit de uitslag gehaald. Maar daar maken we geen woorden meer aan vuil daar is al genoeg over gezegd, de herinnering blijft....

Het andere hoogtepunt was de overwinning van Eddy Oldeman in Visvliet. Een ronden lang durend gevecht met Peynenburg bracht hem uiteindelijk de dik verdiende overwinning. En als dan Peynenburg ook nog eens een slechte verliezer blijkt te zijn, door Eddy geen hand te geven na de finale!! Vragen wij ons af hoe dat volgend jaar moet als de auto helemaal betrouwbaar is, arme Erik....

2013

Zoals Julie weten organiseert de M.A.C.H. in 2013 geen cross. Het is niet zo dat de vereniging stil zit, want de vereniging is bezig met een bestuurswissel, het oude bestuur geeft al jaren aan graag te willen stoppen nu is er een groep die het wel wil proberen. Dus achter de schermen word er hard gewerkt. En de samen werking tussen oud en nieuw verloopt uitstekend. Hierover op de ledenvergadering meer nieuws, dus komt allen......

BESTUUR M.A.C.H. SÜKKEWOTTEL VAN HET JAAR

Het bestuur is door prins Ton gekozen tot Sükkewottel van het jaar. Een enorme eer voor onze bestuursleden... Het bestuur heeft toen meteen gezegd, dan doen we ook mee aan de optocht op 9 FEBRUARIE in Haarle dus komt allen kijken!!!!!

M.A.C.H. 40 JAAR

Dit jaar bestaan we 40 jaar en dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, meer nieuws hierover horen jullie op de ledenvergadering.

NIEUWTJES UIT DE PITS

Danny Stoel: Komt met nieuwe auto Peters frame met Hayabusa.... Superlichte combinatie.... Thijs Jan Klompmaker: Komt met een nieuw 4x4 frame helemaal uit Tsjechië afkomstig van Petr Turek. Bastiaan Hoogeboom: Komt met A en P 2wd. Met 2l Ford Duratec. Harry Mulder en Jeroen Tijscholte:Komen met 2 Toyota MR2 aan de start en doen een gooi naar de EP titel...
Peter Cents: Maakt dit jaar zijn comeback, na een zware blessure met een nieuw frame de HAKWEDAG 001.
Edward Doekers: Komt dit jaar met een nieuwe motor in zijn Kadett gemaakt doorPatrick Boesenkool.. Eddy Oldeman: Begint met de bouw van een nieuw frame voor 2014 en gaat waarschijnlijk in het 2e deel van het seizoen testen.


Top

Europokal Zoutleeuw (B.) september 2012
Driehonderd en drie kilometer, 76 verkeersdrempels alleen in Zoutleeuw, 48 plantenbakken, 27 graden Celsius, 6 MAC Haarle rijders, 1 MAC Haarle winnaar en GEEN nasi. Deze cijfers waren de basis voor de laatste Europokal Wedstrijd van 2012, in het Belgische Zoutleeuw.

Op zaterdag moet Sven al vroeg, maar zeker als eerste van de MAC rijders, de handdoek in de ring werpen. Een gescheurde naaf, en een daardoor afgebroken achterwiel betekenen einde crossweekend. Een hele reis voor 50 seconden autocross…Aan het einde van de zaterdagmiddag staan er echter wel twee andere MAC mannen in de dagfinale. Harry scoort op deze dag de hoogste MAC eindklassering en mag de beker voor P4 ’s avonds op gaan halen.

Zondagmorgen, heel vroeg. Terwijl enkelen nog maar net, en zeker net niet fit, in bed lagen, stond Wesley al met de Kever aan de start voor de serie in klasse 5. Hierin scoort hij een negende plek, en mag hij in één keer door naar de finale. Deze prestatie wordt ook behaald door Jochem (klasse 2 en 3!), Edward Doekes (kl.3) en Harry in klasse 1. Alleen Danny moet de Endlauf in zijn klasse aan zich voorbij laten gaan. In de serie doet een lekke achterband hem de das om, en in de herkansing doet een pirouette hem op het middenterrein belanden.
Dan de finales. Opnieuw staat Wesley als eerste van de MAC aan het startlicht. Rij 4, helemaal aan de buitenkant. Op het moment dat de lampen doven gaat het gas vol open, om na een mooie buitenlijn in bocht 1 en 2, pas weer los gelaten te worden. Met deze actie rijdt hij weergaloos 5 man voorbij, om na nog wat schermutselingen een mooie 7e plaats aan de finish te behalen, en 9e in het eindklassement. Niet slecht voor de debutant in klasse 5. Dan Edward, hij zal ook vol aan de bak moeten in klasse 3. In zijn ijver om met de 2-liter OPEL de 3800cc kanonnen bij te houden, had hij in de series al een aandrijfas verpulvert, en met weer een frisse stok tussen bak en rad moest hij, om te winnen, 16 concullega’s voorbij razen. Het bleef echter bij een paar minder, dus geen winst, maar wel na afloop een glimlach van oor tot oor.
Jochem mocht tot twee keer toe aan den voorstart verschijnen. In klasse 2 streed hij rondenlang met enkele merkgenoten, en mede geholpen door zijn luidruchtige supporters, slaagt hij er wonderwel in om ze voor te blijven. In klasse 3 lieten deze zelfde supporters nog veel duidelijker weten dat ze aanwezig waren. Maar beduidend minder positief… Als gevolg van een aanrijding met een zichzelf kantelende BMW, stond de motorkap als de toren van Pisa op de carrosserie van de Astra. Hiervoor krijgt Jochem zwart, en dat niet iedereen het hier mee eens was bleek duidelijk…
Dan blijft er nog maar 1 MAC finalist over, en ter plekke werd er unaniem besloten, met zekerheid dè MAC man van het weekend. Harry mocht de MR2, ook tot zijn eigen verbazing, aan de binnenzijde van rij 1 oprijden voor de start van klasse 1. Starten deed hij volgens de regels, en terwijl de meute achter hem vocht voor de punten van het kampioenschap, reed Harry de Toyota naar een machtig mooie overwinning! Gejuich alom vanaf de Haarler steigers en trappen, en een gebalde vuist vanaf het middenterrein. ’s Avonds staat de equipe dan, als kers op de taart, ook nog op het podium van het eindklassement, waarvoor hulde!

Hiermee kwam een einde aan een veelbewogen Europokalseizoen, als ook aan mijn debuutjaar als uw reporter. Wellicht tot een volgende keer, maar in ieder geval, tot autocross!

AW
Top

Europokal Kessel augustus 2012
Elke Europokalwedstrijd heeft wel iets van bloed, zweet en tranen. Maar Kessel 2012 was toch echt meer van het zweet. Veel zweet. In het warmste weekend van Augustus 2012 werkten coureurs, monteurs, vrijwilligers en verslaggevers zich flink in het zweet, zelfs als ze niks deden…
Om met het slechtste nieuws namens de MAC Haarle te beginnen, er was er één die al na ¾ manche niks meer deed, en dat was Jochem. De tuf van de Astra gaf de geest, spijtig als men bedenkt dat de man uit Goor derde stond in het klassement. De volgende afvaller uit het MAC kamp was helaas Danny. De NISSAN deed het goed, en ook Danny was op zaterdag nog goed in vorm, maar de versnellingbak telde aan het eind van de zaterdagmiddag nog maar 2 versnellingen. Exit voor Danny. Op de dag van de punten, blijven er nog 4 coureurs actief namens de MAC Haarle. Maar helaas, ook hier ligt de pechduivel op de loer voordat de superfinale begint. Doekes heeft zich helemaal uitgeleefd op de preparatie van een ‘nieuwe’ klasse 2 Kadett, en dat was goed gelukt!, maar een concullega leeft zich weer 100 % uit op de achterwielophanging van de eerder genoemde Kadett. Na de serie op zondagmorgen hangt het achterwiel er als een vaatdoek bij, en is het over en uit voor de stickerplakker uut Belgique!
Wie blijven er over… De klasse 7 sprinter uit Wesepe, strijdt door tot in de herkansing, maar in het rijkelijk gevulde startveld van klasse 7 moet Sven helaas na de herkansingen de arena trots verlaten. Na het behalen van finales in 2012 wellicht een teleurstelling, maar de schare ingevlogen supporters mochten niet helpen drukken. Mooi was de tevreden glimlach na een pechloos weekend.
Twee mannen die wel de finale haalden op zaterdag èn zondag, Wesley en Jeroen. Wesley reed op zaterdag een knappe training, en reed in de gecombineerde klasse ook nog de finale binnen. Op zondag startte de Kevercoureur alleen in klasse 5. Helaas was er maar 1 serie, en dus geen front row of the grid, maar wel direct door naar de finale, na P7 in de serie. In de finale is het druk, enkele toppers zijn niet gefinisht in de serie en willen snel opstomen. Uiteindelijk wordt de #543 achtste, een goed resultaat, en een top 10 klassering in het eindklassement behoort tot de mogelijkheden.
In m’n afgelopen Europokalverslagen heb ik altijd een MAC-man van het weekend benoemt, en er is er maar één die er in Kessel voor in aanmerking komt! Jeroen rijd zowel op zaterdag als zondag goede lijnen, en behaalt op beide dagen een finaleplaats. Op zaterdag rijdt Jeroen zelfs even vooraan in de finale! Op zondag zit deze positie er niet in, maar een finish in de top 5 is een prestatie van formaat! Ook de klassering in het klassement ziet er voor de equipe goed uit. Een gat ten opzichte van de nummer 6, en een achterstand naar nummer 4 maakt dat een top 5 eindklassement-klassering er dik in zit. Klasse van deze MR2mannen!
De laatste Europokal wedstrijd 2012 is in Zoutleeuw, België. Laten we hopen dat de pechduivel toeslaat in Nederland, dan zitten er wellicht mooie resultaten in het vat voor de leden van de MAC Haarle. Dat lijkt me dan wel weer reden om een vat op leeg te maken…


Top

Europokal Hoogkerk 2012-07-17
De tweede Europokal wedstrijd van 2012 vindt plaats in Hoogkerk, onder de rook van stad Groningen. Een kleine delegatie van de MAC Haarle is afgereisd om deel te nemen.
Helaas, als uw verslaggever om ongeveer 2 uur arriveert op een zonnig rennerskwartier, zijn de leden van de MAC Haarle al klaar met rijden. Wel wordt er nog druk gesleuteld aan onder andere een MR2 met een kabelboomprobleem, en een verlaagde Kever met een gat in het bakhuis. Gelukkig zien we alle mannen wel weer op zondag aan de start verschijnen.
In Hoogkerk is door de organiserende vereniging WRO een stuurcircuit neergelegd op een ondergrond van niet echt klei, maar ook geen zandbak. Door een scherpe chicane is inhalen echter wel moeilijk, en voor met name Jochem is dat een probleem, want door technisch mankement in klasse 2 heeft hij een slechte trainingstijd…Ook Wesley baalt van zijn trainingstijden, zowel in klasse 5 als 6 moet hij bijna achteraan starten.
Dan de wedstrijden. Jochem kwalificeert zich in klasse 2 èn 3 voor de finale. Met name in klasse 2 was het moeilijk, maar als allerlaatste mag hij gelukkig wel aansluiten. Door de startplek is hij niet zo nadrukkelijk aanwezig als in Terwolde, maar zowel klasse 2 en 3 opnieuw in de punten. Maar, MAC man van het weekend is voor mij de motorfiets coureur Sven in klasse 7. Na een werkelijke machtig mooie 3e plaats in de halve finale zo de finale in van deze drukbezochte klasse. Ook in de finale moet hij vol aan de bak, en voert hij gedurende de gehele wedstrijd een mooie battle met diverse concullega’s Uiteindelijk resulterend in een mooie 9e eindklassering…Wat als de rode vlag in de finale niet was getoond toen hij op een 7e plaats lag…we zullen het niet weten. Ook mooi was het om te zien dat Danny Stoel de NISSAN aan de praat heeft. Na alle problemen met de versnellingsbak van zijn sprinter eindelijk van start in het Europokal seizoen 2012. In klasse 10 is het echter druk, heel druk, en in de halve finale moet Danny alle zeilen bijzetten om als 8e te finishen. Echter, op zijn jacht naar succes heeft Danny te kampen met een lekke band, en moet hij afhaken richting finale. Maar, de inspanningen van de laatste tijd hebben geleid tot een mooi Europokal debuut in de sprinter!
Na een lange dag wachten moet Jeroen met de MR2 aantreden in de finale van klasse 1. Veel MR2’s aan de start, aangevuld met jankende Japanners, en een incidentele Europees product. In een heel druk startveld is het echter moeilijk inhalen, en Jeroen scoort een verdienstelijke 8e (?) plaats aan de meet! Wesley haalt de finale in klasse 5, maar niet zonder slag of stoot. Het stuurhuis is beschadigd in de aanloop naar de finale, en insturen is erg moeilijk. Net voor zijn finale begint het echter ook nog te regenen, en de bandenkeus pakt hierdoor helemaal verkeerd uit. Na ook nog een pirouette in de eerste ronde, en de problemen met het sturen, kan hij niet anders dan uitrijden. Een veertiende plaats wordt zijn deel. Opnieuw in de punten!
De volgende Europokal wedstrijd is in Loenen. In een regen van stenen zullen de mannen en Peugeotdame van de MAC, opnieuw op jacht gaan naar punten voor de diverse klassementen. Veel succes daarbij, uw verslaggever is afwezig, maar hoopt op mooie resultaten!


Top

Europokal Terwolde 2012
Door de afgelasting van Aalter (B.) is Terwolde de eerste Europokal wedstrijd van het seizoen 2012.

Het zou een wedstrijd worden onder zeer verschillende omstandigheden, met wisselende successen voor de leden van de MAC Haarle…

De zaterdag begint met de traditionele tijdtraining voor alle deelnemers.
Met betrekking tot de MACdrivers zijn er twee dingen te melden.
Danny heeft de sprinter ondanks nachtelijke sleuteluren niet gereed voor deze wedstrijd en Bastiaan maakt in de training een pirouette.
De zaterdagwedstrijden worden verreden onder droge, snelle omstandigheden en kabbelen rustig door, en er is voor deze nieuwe verslaggever dan ook weinig opmerkelijks over te melden.
Totdat alle groene MAC-jassen plots verstijven door de ijzingwekkende klap van Eddy op de stilvallende bolide van Schuurmans.
Achteraf is er gelukkig alleen sprake van een gekwetste arm en een totaal vernielde linkerzijkant van de Subaru-sprinter, maar de schrik zit er plots goed in!

Op de zondagmorgen regent het.
Van half 6 in den vroegen ochtend tot ver na het middaguur verandert Pluvius de kleibaan in een ijsbaan. De wedstrijden veranderen grotendeels in loterijen. Eén van de mannen die wel goed met de omstandigheden kan omgaan is Jochem met de Astra.
Wat mij betreft MACman van het weekend! In klasse 2 en 3 wist hij zich te plaatsen voor de finale, en in klasse 3 streed hij lange tijd mee om plek 2, totdat een lekke voorband hem terugworp naar plek 4 aan de finish.
Andere mannen die het heel goed deden waren Sven in klasse 7 en Wesley in klasse 5. Helaas duurde voor Sven de finale maar een paar honderd meter, maar plaatsing voor die finale is in de competitieve klasse 7 een prestatie op zich.
Wesley werd als debutant heel knap 4e in de serie van klasse 5, en plaatste zich rechtstreeks voor de finale. Hierin behaalde hij een zeer verdienstelijke 8e plek aan de finish.
Een andere finalist van de MAC Haarle was Thijs-Jan in de dikke sprinter. Helaas maakte een losgeschoten stekker finishen onmogelijk, uiteindelijk werd hij in de einduitslag toch nog als 10e gekwalificeerd. Helaas bleven niet alle leden van pech verschoond.
Ondanks een knallend begin van de zondag voor Harry Mulder, hield zijn diff er al vroeg in de herkansing mee op.
Ook Daniël had te maken met een knal, maar dan ééntje die de gehele neus van de Peus er krom voorzette.
Bastiaan tot slot reed goed mee, maar in de finale ging het helemaal mis toen hij een concullega door een wel hele vreemde lijn niet zag aankomen ging hij over diens voorwiel, en was een koprol het gevolg.

Al met al kun je concluderen dat de gezelligheid niet onder de weersomstandigheden te lijden hadden, maar de mooie wedstrijden die we op zaterdag in Terwolde wel hebben kunnen zien, waren op zondag niet mogelijk.

Over drie weken staat de volgende Europokalwedstrijd op het programma, en wel in Hoogkerk.

Tot dan! AW


Top

Verslag NK Haarle 2012
EEN KIPLEKKER GEVOEL…

Wat een schitterend weekend hebben we achter de rug. Na maandenlange voorbereiding is onze NK wedstrijd nagenoeg vlekkeloos verlopen.

De weersverwachting de week voor het NK beloofde niet veel goeds. Maar op en gegeven moment moet je de knoop doorhakken. En alles werd in het werk gesteld. Na het dodelijke ongeval vorig jaar in België door een afgebroken wiel wat het publiek in vloog. Wou onze vereniging geen enkel risico nemen. Daarom werd het hele circuit in de bouwhekken gezet. Om het zo veilig mogelijk te maken. Wel veel meer werk, maar de (fanatieke) leden hadden dit er graag voor over. Na al dat gebuffel kwam de ploeg van de catering ook even warm draaien, om er alvast een beetje in te komen. Heerlijke haantjes stonden er op het menu en dat ging er bij iedereen wel in, op 1 na…..

De baan werd gekeurd en was perfect. Donderdag en vrijdag werd de rest opgebouwd en om 3 uur melden zich de eerste deelnemers al. Iedereen nam de afgesproken posities in. De meeste deelnemers waren stomverbaasd want de meesten hadden noodweer gehad onderweg.

En bij ons stoof het nog. Zaterdagmorgen ging het echter mis een enorme hoosbui kwam over het terrein en de lucht werd pikzwart. De gezichten van de M.A.C.H leden keken bezorgd naar boven. Zou dan toch alles voor niks zijn geweest. Het antwoord was nee… Na een uur kwam de zon tevoorschijn en op een enkel buitje na was het prima weer en de baan hield zich uitstekend. Dat hadden we niet durven dromen.

Onze rijders:

Jochem reed een sterke wedstrijd en reed knap naar een vierde plaats in de finale. Als de techniek hem niet in de steek laat dit seizoen zie ik hem zeer hoge ogen gooien in het kampioenschap.

Kevin Snijder kwam een beetje vermogen tekort toch plaatste hij zich voor de finale maar helaas voor Kevin strandde hij met een te warme motor. Wel een paar puntjes voor de moeite.

Ferry Kroes zette zich zelf buitenspel door weer een valse start te maken.

Thijs- Jan Klompmaker begon sterk en reed foutloos naar een mooie 6e plaats dik tevreden en goed in de punten.

Smaakmaker van de dag was Bastiaan Hoogeboom met enorme wheelies kreeg hij het publiek op de banken, maar dat niet alleen.
In zijn 1e NK meteen naar de finale dat kunnen er niet veel zeggen. Dat belooft nog wat…

Al met al een zeer geslaagd weekend.
Namens de M.A.C.H. iedereen bedankt.

Speciale dank gaat uit naar de Familie Bentert voor de gastvrijheid.
Ook een speciaal woord van dank voor de jongens van de MUITER EN BUITER FM. Voor de mooie promo.
Deze geet Julie kant op an… en ook vooral de NIET leden, die zich wel enorm hebben ingezet. allemaal bedankt.

Tot de volgende…


Top

Twenthe Cup 2012 (Autocross)
De Twenthe Cup bestaat sinds het jaar 2000 en is destijds opgericht door een aantal verenigingen. Dit is later uitgebreid met andere verenigingen/ clubs, die gezamenlijk de wedstrijden organiseren voor het kampioenschap. De verenigingen/clubs die dit doen zijn: ASB Bornerbroek, SAL Langeveen, ACCA Albergen, ASVM Markelo, SCSB Beckum, MACH Haarle en Zomerfeesten De Hoeve in St. Isidorishoeve.

Zomerfeesten De Hoeve in St. Isidorishoeve. Het doel van de Twenthe Cup was om de Regio-klasse een kampioenschap te geven. Dit werd later uitgebreid met de Standaard-, Toerwagen-, en Junior-klasse. Deze auto’s lijken qua uiterlijk op auto’s die je normaal op straat ziet. De Twenthe Cup gaat in 2012 uitbreiden, zodat de Kevers en Sprinters ook kunnen deelnemen aan de Twenthe Cup.

Meedoen aan de Twenthe Cup is gratis, de deelnemers die aan de wedstrijden van bovengenoemde verenigingen meedoen en in de finale, waar 15 auto’s aan de start zullen staan (indien aanwezig), en die bij de eerste 10 eindigen pakken punten en worden automatisch meegeteld voor het Twenthe Cup Kampioenschap. Verslaggeving van de Twenthe Cup wedstrijden wordt verzorgd door een “vaste” speaker/omroeper Dinant Veneman uit Holten.

Tussenstanden worden bij elke meetellende wedstrijd op het prikbord opgehangen, zodat de rijders (die zelf fanatiek mee rekenen) kunnen zien hoeveel punten zij nodig hebben, zodat ze aan het einde van het jaar, de 3e zaterdag van november, bij de feestavond hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

De feestavond, 3e zaterdag van November, is vrij toegankelijk voor iedereen, de zaal is open vanaf 20:00 uur. Op deze feestavond worden de eerste 10 van elke klasse gehuldigd en er is tevens een verloting met mooie prijzen. Iedereen kan en mag meedoen aan deze verloting!

Heeft u zin aan een gezellige feestavond, dan bent u van harte welkom bij de Feestavond van de Twenthe Cup!

Wij zien u graag op de feestavond en op de wedstrijden! Zie voor data en plaatsen de websites van de organiserende verenigingen. Organisatie Twenthe Cup.

ASB Bornerbroek
SAL Langeveen
ACCA Albergen
ASVM Markelo
MACH Haarle
St. Zomerfeesten De Hoeve
   

Top

KOUD HE…!!!! ZO’N FEESTAVOND VAN DE M.A.C.H.
Het was een lastige klus om wat leuks te verzinnen, na zo’n super feessie als die van vorig jaar bij de bowlingboerderij. Maar ook zeker wel een geslaagde keuze.

Gekozen werd er voor het Moordspel, wat werd geregeld vanuit het Dorpshuis in Haarle, met uiteraard de nodige borrels , lekker eten en een heerlijk toetje.

Het was -9,5 graden zaterdag 4 Februari met een gevoelstemperatuur die waarschijnlijk nog een aantal graden lager lag, maar dat mocht de pret niet drukken…..
18:00 uur werden we verwacht in het dorpshuis, waar we een bak koffie/thee kregen met een heerlijk slagroomsoesje. Rond 18:45 stormde er een dronken politieagent binnen die een heel verhaal brabbelde, deze vertelde wat er was gebeurd……. ER WAS EEN MOORD GEPLEEGD IN HAARLE……..

En de dader liep nog vrij rond, ze konden er niet achter komen wie het had gedaan, of dat wij dat met z’n allen konden oplossen…… We werden in 4 groepen opgedeeld, de eerste 2 groepen mochten meekomen naar de kelder, en ja hoor….. Daar lag het lijk…… met de bijbehorende aanwijzingen. Daarmee moesten we het doen, dus goed observeren, opschrijven, enzo enzo…..
Vervolgens gingen we naar Rita’s cafe, waar een autohandelaar zat, die haar vriend was en een aardig strafblad had. Ook zaten er 2 dames van lichte zeden, die vriendinnen waren van het slachtoffer, ook met een redelijk strafblad en mogelijk motief. Vragen vragen en nog eens vragen, want ja je moet er toch achter komen wie de dader is…
Maar bij Rita’s cafe bleef het niet bij, want we moesten weer terug door …… door de kou…… naar het dorpshuis, daar zat en persoon aan tafel die ze echt niet alle 100 op een rijtje had, goed gespeeld dat is 1 ding wat zeker is, net als de rest trouwens hoor, ze deden het allemaal heel goed, petje af hiervoor, We kregen ook nog te maken met de pastoor en huishoudster, ze hadden allemaal een mooi verhaaltje klaar staan op de vragen die werden gesteld door iedereen.
En dus aan ons om te vertellen wie de dader was…………… Nou wat denk je!!!!! NIEMAND van de groepen had het goed….
En natuurlijk waren er een paar bij die het wel goed hadden, maar ja als de rest niet wil luisteren, heb je mooi pech. Het was dus best wel lastig. Maar de lol was er niet minder om. Ook zaten de leden al weer vol met nieuwe ideeën voor de NK die we op 21 APRIL weer mogen organiseren.

NIEUWTJES UIT DE PITS

De coureurs en monteurs zijn ook al weer druk in de weer om hun nieuwe bolides weer klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Zo heeft Wesley Welgraven de snelle kever van Mark Volkerink overgenomen. En gaat dus debuteren met een achterwielaandrijver , is even kijken of Wesley’s lijfspreuk dit jaar ook gaat gelden (REMMEN IS ANGST…..) we wachten met spanning af…..

Mark zal het iets rustiger aan doen aankomend seizoen vanwege aanhoudende rugklachten. Eddy Oldeman heeft deze winter ook absoluut niet stilgezeten samen met de gebroeders Spies is er heel wat veranderd zo is de gewichtsverdeling van de motor en bak verder naar binnen gebracht om zo een betere wegligging te krijgen. Hierdoor moest ook de achterwielophanging aangepast worden. Ook aan de voorkant zijn er grotere remmen opgekomen om de beresterke Subaru te doen temperen. De problemen met de computer zijn ook opgelost . Dus de jacht op een titel….. kan beginnen. Ferry Kroes heeft weer heel andere problemen te veel vermogen en een te korte bak.

Oplossing voor dit probleem heeft Ferry ook al….. starten in 2…..Hoe moeilijk kan het zijn. Ook aan de conditie zal het niet liggen want de snelle ondernemer heeft al meer kilometers op de schaats gemaakt dan menigeen dit jaar met de auto af zal leggen. Jeroen tijscholte rijd dit jaar ook geen compleet seizoen wegens drukke werkzaamheden met zijn handelsonderneming, en aanhoudende rugproblemen houden deze smaakmaker aan de zijlijn.

Thijs –Jan Klompmaker heeft stuurbekrachtiging op zijn bolide gebouwd.
Helaas is Fruitella gestopt met sponseren, dus moest Thijs voor een andere kleurstelling kiezen van de auto. Dat is wel een domper voor de fans van vorig seizoen. Verder is de duratec weer fris gemaakt en word er gewerkt aan een nieuwe versnellingsbak.

De familie stoel begon vorig jaar laat aan het seizoen om er dit jaar vol in te vliegen. Danny met de sprinter en Sanne met de Peugot we zijn erg benieuwd. De blessure van Peter Cents is helaas nog niet over. Daarom is er gekozen voor een mooie oplossing.

Bastiaan Hoogeboom gaat met de sprinter rijden dit seizoen zo houden ze de sponsers tevreden en Bastiaan kan mooi kennismaken met dit enorme geweld ,Het is natuurlijk geen Ford…… 1 ding is zeker Bas zal wel niet zo gauw in slaap vallen in de A&p bolide… de rest van de M.A.C.H. coureurs niet gesproken op VERGADERINGEN of op feestavond dus weten we daar helaas niets over te melden.

We zien jullie vast en zeker op ons aankomend NK in April of eerder……Top

Verslag Europokal Zoutleeuw (B.) 2011
De laatste wedstrijd van het Europokal seizoen 2011 vindt plaats in Zoutleeuw, België. Bij aankomst ligt er een lange brede zandbaan. Op internet was er zeker en vast een kleibaan aangekondigd, maar de kleiliefhebbers kwamen bedrogen uit. Wat wel erg meewerkte was het weer. Karel Nico Marinus Izakson uit de Bilt, hadden enkele pittige buien voorspelt, maar het bleef, op een enkele drup na, droog.

Zaterdagavond veelal tevreden gezichten in de tenten van de MAC leden. Geen grote of vervelende pechgevallen en iedereen maakt zich dan ook op voor een mooie wedstrijddag. Na de series weet alleen Wesley zich niet rechtstreeks te plaatsen voor finale, maar na winst in de Corsa-cup herkansing, staat ook hij bij de laatste zestien in zijn klasse.

Als eerste bijt Patrick het spits af in klasse 5. Patrick heeft even kopstart, maar moet in bocht 1 een plekje toegeven. In de chicane gaat het mis, en twee concullega’s passeren. Later herpakt de keverrijder zich, en passeert Kemper. Echter, opnieuw een haperende Kevercomputer, en Kemper pakt de tweede plek terug uiteindelijk sleept Patrick een mooie derde plek uit het vuur.

In de finale van klasse 6 gaat het enkele malen helemaal mis. Meerdere koprollen zorgen voor 4 complete herstarts. Als we eenmaal onderweg zijn, wordt Patrick, rijdend op P3, getorpedeerd door een Belg en ligt er uit. De Belg krijgt later terecht zwart, maar daar koop je niks voor, het kost Patrick een zekere plek in de superfinale! Enkele dames van de MAC Haarle willen de dader nog fysiek belagen, maar dit wordt afgelast, daar er ter plekke meer Belgen aanwezig zijn, dan dames van de MAC…

Vervolgens finale klasse 2. Bastiaan en Jochem hebben zich middels een 5e en 6e plek in de serie gekwalificeerd. Tijdens de race zitten beide mannen mooi kort bij elkaar, totdat de versnellingsbak van de Fiësta zegt dat hij een ATVdag neemt, Jochem snelt er langs op weg naar een mooie 8e plaats, Bastiaan hobbelt uit op P11.

Helaas is daarmee de wedstrijddag voor Bastiaan afgelopen, en staat alleen Jochem in klasse 3 aan de start van de finale. Na een gedegen race een knappe 6e plaats, boven verwachting, aldus een tevreden coureur. De mooiste finale van de dag is de finale van klasse X, met daarbij Klompmaker op de eerste rij aan het vertrek. In de race ontstaat al gauw een kopgroep van 4 man, inclusief de groene bolide. In de chicane een prachtige manoeuvre langs twee concullega’s.

Bartelen rijdt voorop, en is moeilijk te volgen. Van achteren echter komen er mensen opzetten, en Thijs Jan moet een plekje laten aan Verberk, maar als de Porsche van de koploper begint te pruttelen, is er toch een welverdiende podiumplek aan de meet, inclusief een startbewijs voor de superfinale. Tot slot klasse 1, met 2 mannen van de MAC aan de start. Helaas valt Jeroen in de 4e ronde stil, met een olieprobleem. Wesley en de CrossA kunnen het geweld niet volgen.

Op zaterdag is de ‘goede’ versnellingsbak kapot gegaan, en met een standaardbak zit er niet meer in dan een 11e plaats. De superfinale brengt Thijs Jan al vroeg in de race een lekke band en hij moet dan ook opgeven. Daarmee is het Europokal seizoen ten einde.

Een seizoen dat helaas dit jaar geen kampioenen voor de MAC opleverde, of er moeten ook prijzen te verdienen zijn in de categorie “Sleutelen op maandag…”.


Top

Verslag Europokal Ledde 2011
In de aanloop naar de europokal wedstrijd in Ledde worden de coureurs altijd lekker gemaakt dat er een hele mooie baan ligt en dat ie langer is dan het jaar ervoor. Maar niets is minder waar….(het zijn en blijven Duitsers). Maar toch om een goede klassering te halen in het kampioenschap. Of om gewoon een gezellig weekendje van huis te zijn is het er altijd prima vertoeven vooral als je van lekker eten houdt….

KLOMPMAKER STUNT IN LEDDE.

In de weken voor deze afspraak is er hard gesleuteld bij Hoogeboom in de schuur want de Duratec had veel schade opgelopen in Terwolde, maar het fanatieke team uit Raalte weigert om de handdoek in de ring te gooien en dat siert hun. Want met zulke schade’s slinkt het budget aanzienlijk.
Mooi is het dan ook dat hun inzet dan ook werd beloond met een mooie 8e plaats in klasse 3.Een man die altijd goed is voor finale plaatsen is Jochem Eelderink, mits het materiaal hem niet in de steek laat. Voor dit weekend is vrijdagavond laat nog de nieuwe klauwbak uit Friesland gehaald en Herman was pas midden in de nacht weer BIET THOESS….. snel werd de bak er in gesleuteld en werd er later voor de zekerheid nog een keer achterweg gehaald………. Om zeker te weten of alles er wel in zat…….
Met weinig slaap toch op tijd aan de start. Met een 7e en een 8e plaats was Jochem tevreden en de bak was ook nog heel.
Mark Volkerink heeft duidelijk de smaak te pakken dit jaar met de oude motor van Boessekool reed Mark in beide finale’s naar plek 8 en 11.
Voor Sven Haverkamp zat er helaas geen finale in dit weekend wel gaat de snelheid steeds een beetje meer omhoog bij de man uit Wesepe.
Peter Cents (blessure) en Eddy Oldeman verschenen niet aan de start dit weekend. Klompmaker wel, nu de homo’s heel blijven kun je zien dat er best wel pit in het torretje zit. Met mooie bochten en gecontroleerd driftend pakte Thijs een zeer knappe overwinning zo versloeg hij John Verberk en dat kunnen er toch niet heel veel zeggen dit seizoen.

30 EN 31 JULI LOENEN..

Gaat Eddy Oldeman hier zijn 1e overwinning pakken of de MR2 van Mulder Thijscholte….. kom ze aanmoedigen tot in Loenen.


Top

Verslag NK Visvliet 2011
Na het teleurstellende weekend van Terwolde was het tijd om de draad weer op te pakken in Visvliet. Maar niet voor Peter Cents het bleek dat Pietje een hersenschudding heeft opgelopen na zijn megaklapper. Peter zal de komende weken rustig aan moeten doen om weer fijn te herstellen. Ook de auto zit flink in de kreukels die staat inmiddels bij Henk Prinsen. Wij wensen Peter een spoedig herstel.

Wedstrijd

Het weer was niet al te best in Visvliet s’morgens regen en s’middags opklaringen en af en toe een zonnetje.
Met deze weersomstandigheden hadden we te maken met een steeds sneller wordende baan. Ferry kroes heeft na Kerkdriel een langere bak gemonteerd in zijn F&S en ging dan ook als een kogel. maar in de derde manche ging de bak niet meer uit zijn 2e versnelling en Ferry besloot om niet verder te rijden om de schade te beperken.
Eddy Oldeman was s’nachts nog helemaal uit Belgïe gekomen met zijn crossauto. De computer is herstelt in Engeland en door de Belgiese tuner nog even helemaal doorgelopen Na een paar sterke bakken koffie was Eddy er helemaal klaar voor. Mooi driftend en strak sturend reed Eddy naar de finale. Niet helemaal zonder problemen (want dat kan bij Eddy natuurlijk niet….versnellingsbak). Na een mooi gevecht werd Eddy 8e.Met een Big Smile kwam hij terug uit het parc ferme.
Met de woorden WAT IS DIT MACHTIG MOOI OP DIE NATTE KLEI.. Thijs had grotere homokneten gemonteerd en langere splains op de aandrijfassen laten steken.
In een laatste poging om nog wat van het seizoen te maken, dit leek aardig goed te gaan geen enkele homokineet kapot met sterke voorrondes mocht Thijs starten vanaf de 1e rij.
Met een goede start kon Thijs het tempo van de koplopers redelijk volgen. Totdat het voordiff het begaf, compleet uit elkaar gescheurd wonder boven wonder reed Thijs met veel pijn in de rug naar een toch nog zeer knappe 5e plek.
De finale werd gewonnen door Glenn van Rosmalen die in een heel mooi gevecht Willem Franssen versloeg.

Op naar LEDDE.

Top

Verslag Europokal Terwolde 2011
Terwolde is voor de meeste coureurs een mooi weekendje crossen op de supersnelle kleibaan. En ook voor de supporters is het prima vertoeven mooi kort bij huis en veel coureurs die in actie komen.

ZATERDAG

SLEUTEL (EN….) naar succes….

Met het slechte weer op zaterdag was het glibberen en glijden geblazen.
Wel super mooi om te rijden met een opdrogende baan is het elke manche anders de ene keer heb je de volle grip en de andere keer word je verast door gladheid.
Na zijn klinkende overwinning in Zuidwolde ging Mark Volkerink nu ook weer lekker tekeer op de natte klei. Helaas ging een andere kevercoureur over de kop en kwam bij Mark op de neus terecht met veel schade tot gevolg, moest Mark de strijd staken. Wesley zat het ook niet echt mee in de halve finale ging de bak stuk.
Maar dit werd supersnel vervangen door de monteurs zodat Wesley met een standaard bak toch nog 12e werd in de finale.
Jochem heeft weer een competatieve Astra onder de kont en ging dan ook weer als een kogel helaas kon de standaard bak het geweld niet aan en Jochem vond zijn waterloo in de halve finale.
Bastiaan zat het ook niet echt mee na een kapotte homokineet in de tijdtraining was het klei happen voor het fanatieke mannetje uit Raalte.
In de halve finale zag Bassie een band met velg over het hoofd en klapte er vol overheen einde wedstrijd voor hem.
Jeroen kreeg het publiek weer op de banken. Met zijn razendsnelle starts had hij het prima naar zijn zin. Nog verrassender was dat Jeroen de kopstart pakte in de finale met een schitterend gevecht met de snelle Honda,s uit België. De Civic’s die het vermogen net iets makkelijker op de natte klei konden krijgen dan de mr2 van Jeroen. Toch reed Jeroen naar een knappe 3e plaats. We kijken nu al uit naar Loenen want daar zouden ze zo maar de overwinning kunnen grijpen.
Eddy Oldeman zette een zeer nette vijfde tijd op de klokken. Maar weer zat het Eddy niet mee toen Eddy naar de voorstart wilde rijden wilde de subaru niet starten geen vonk helemaal niets. De aan de buitenkant altijd zo rustig lijkende Eddy moet van binnen wel gekookt hebben wat een pech voor die man. Zelfs de burgemeester wist zo 1 2 3 niet wat het was.
Beter ging het met Pietje van rij twee reed hij naar een keurige 6e plaats tussen de dikke kannonen. Na een slechte tijdtraining kwam Bjorn niet verder dan een 9e plaats.
Danny reed in de auto van zusje Sanne naar een 27e tijd Nieuwkomer Sanne spinde in de tijdtraining ( net zijn grote broer direct de grens opzoeken…). Met te veel modder in de wielbakken werd de finale’s niet gehaald door de Stoeltjes.

ZONDAG

Met 25 graden en de zon hoog aan de hemel werd de klei zo hard als beton. Dus volop spektakel

Wesley ging in de halve finale over de kop en was het al vroeg over voor mister casanova.
Mark had de hele zondag te maken met een haperende versnellingsbak maar reed in de finale toch nog naar een 10e plaats in klasse 6.
Jeroen werd in de series nog hard geraakt met als gevolg problemen met de ophanging ondanks de handicap was er toch nog plaats 7 voor hem.
Jochem draaide net als zaterdag weer een bak aan gort. Helaas geen finale voor hem.
Bassie zat het ook niet mee na het vele sleutelwerk van zaterdag gaf op zondag de Ford Duratec de geest. Game over.
Met elke manche een kapotte homokineet was het een lang weekend voor equipe tuttie en fruttie toch werd de finale gehaald maar na 2 herstarts vloog de derde keer bij een inhaal actie de achterband van de velg game over. 1 van die herstarts was het gevolg van een gigantische crash van Peter in de buitenbocht hapte de A&P in een walletje en Pietje vloog meters hoog door de lucht. Met een harde landing stapte Peter ongedeerd uit.
Eerder op de dag reed peter wel strak naar een 6e plaats bij de klasse tot 2000cc. Sanne Stoel gaat steeds beter met de Peugeot helaas gaf een homokineet de geest. Het gaat vast niet lang duren voordat deze jonge dame zich gaat melden voor een finale plaats. Met een kapotte stuurkogel voor Danny was het geen succes vol weekend voor de familie Stoel.

9 JULIE NK VISVLIET

Top

Verslag NK Kerkdriel 2011
Na het zware losse zand van Ysselsteyn, was het nu de gladde klei van Kerkdriel waar de 2e ronde van het Veka Nederlands kampioenschap autocross werd verreden. Met prachtig weer beloofde het een groot spektakel te worden met hoge snelheden en veel crashes.

EEN GEMISTE KANS VOOR CENTS……..

Dat het in Kerkdriel niet aan komt op puur vermogen, maakt het een stuk interessanter en veel mooier om naar te kijken. Peter Cents begon de dag ijzersterk waar de concurrentie veel te gretig was reed Peter snaar strakke lijnen en op gevoel naar de manche overwinning, ook in manche 2 was er geen vuiltje aan de lucht voor Pietje, met plek 5 leek hij regelrecht door te stomen naar de A finale. Maar in de 3e manche ging het mis, Pietje kon een gestrande rijder net niet meer ontwijken toen Piet ook nog een tik van achter kreeg verloor Piet de hele rechtervoorkant van zijn A&P. Weg finale, dan maar via de kleine finale. Nadat de grote schade was hersteld door de fanatieke monteurs, was er koortsachtig overleg… wat gaan we doen met de banden. Het moest iets anders worden dan de rest om het verschil te maken. En dat deed pietje, in een hevig gevecht met Akkermans en Bruinsma pakte Peter de 3e plek dus door na de A finale. Van rij 3 reed Peter naar een keurige 8e plek. Een mooie opsteker voor het hele team.

Ferry Kroes kan dit seizoen wel is voor een grote verrassing gaan zorgen onder het motto ik ga zitten en zie het wel reed Ferry in manche1 naar plek 5 door een goeie bandenwissel en een iets andere tactiek op de baan reed Ferry naar plek 2 in de 2e manche en zo gaf hij de grote jongens het nakijken met nog een goeie derde manche klasseerde Ferry zich knap als 6e voor de grote finale.

Eddy Oldeman kan de pechduivel maar niet van zich afschudden dit jaar met een gebroken as in de Porsche bak was het al weer snel over voor de sympathieke coureur uit Lemelerveld. Toch maar is een keertje bellen met Sadev….

Thijs had voor dit weekend speciaal een monteur meegenomen om de homokineten te vervangen…. elke manche ging de zelfde homokineet stuk wat een drama. wonderwel haalde hij de finale.

In de finale hadden Ferry en Thijs allebei een superstart door een tik van een andere rijder raakten Ferry en Thijs elkaar en kwamen ongelukkig in elkaar vast te zitten game over… toen de auto van Thijs ook nog vol op de neus werd geraakt was het drama compleet. Ook gingen kostbare punten voor het kampioenschap verloren. Wel mooi dat er na de race wel om gelachen kon worden.

Kevin Snijder haalde de finale dit keer niet, ondanks een mooie 2e plaats in de manche. Toch meld hij zich steeds vaker voor in het veld dat gaat vast allemaal goed komen.

De volgende NK is in Lochem Tuttie geeft daar het stuur over aan Fruttie ook komen daar de Haarlese starters in aktie ook zullen ze later dit jaar in Ruurlo de coureurs weg schieten.

18 JUNI NK LOCHEM.

Top

Verslag NK Ysselstein 2011
Na veel regio wedstrijden ging in Ysselsteyn het echte werk beginnen. De 1e ronde voor het Nederlands kampioenschap.

EDDY OLDEMAN SUPERSNEL…….

De hele winter werd er druk gespeculeerd op verschillende websites wie er kampioen ging worden in de superklasse, alle grote namen kwamen wel voorbij, maar 1 waren ze er vergeten Eddy Oldeman…

Maar na afgelopen zondag niet meer, in een rechtstreeks duel met Pijnenburg, Versluis en Nap was het Oldeman die de kop pakte, prachtig om te zien. Wat Versluis ook probeerde Eddy gaf geen krimp, maar helaas met nog 1 ronde te gaan begaf de gaskabel het.
Ook in manche 2 had Eddy geen geluk, een injector van de Subaru gaf het op en Eddy moest helaas de strijd staken. Maar dat we er een smaakmaker bij hebben in de superklasse dat is wel duidelijk.

Ook Ferry Kroes neemt dit jaar deel aan het NK de oud Nederlands kampioen komt met zijn grote liefde… de PORSCHE aan de start. In de series moest Ferry alles geven.
Met een kapotte homokineet voor werd Ferry bijna het middenterrein op gelanceerd, en met nog een paar James Bond acties reed Ferry de brullende Porsche naar de finale waar hij met een weigerende 4e versnelling netjes naar de 7e plaats reed.

Thijs reed ook netjes naar de finale in zijn Fruittella bolide.
Met veel kunst en vliegwerk, na de herstart in de finale, lag plek 5 voor hem klaar aan de finish. Dat zijn belangrijke puntjes voor equipe Tuttie en Fruttie.

Pietertje zat het vandaag niet mee, de normaal zo snelle starter kwam totaal niet van de plek, en dan loop je achter de feiten aan. later bleek dat de sper het had begeven.
Net geen kleine finale voor hem.

Kevin Snijder had het goed naar zijn zin in de zware zandbak en reed naar een goeie 12e plek in de finale. En mooi wat puntjes voor het kampioenschap.


Top

Verslag autocross Haarle 17april 2011
Het zit er weer op, de jaarlijkse cross van de M.A.C.H. Helaas geen NK dit jaar maar een wedstrijd meetellend voor het OPEN RAMO KAMPIOENSCHAP en de TWENTECUP.

De hele week voor de GP van HOARLE waren de leden druk in de weer met de baan, boekjes, catering, startlichten, en de crossauto’s kortom te veel op te noemen. En dat de cross leeft in Haarle daar kwamen we zaterdagmorgen wel achter, want er waren leden genoeg. Na een heerlijk bakkie koffie werd er relaxt opgebouwd (zie foto’s).

Zondagmorgen om 7uur waren de leden van M.A.C.H. en de vrijwilligers aanwezig. De catering ploeg was zelfs al om kwart over 6 aanwezig. De kassa moest open en de wegen werden afgesloten, en de pijlen werden uitgezet, allemaal tijd rovende klusjes die wel moeten gebeuren.
Dus allemaal nogmaals dank hiervoor.

Vrije Training.

Omdat we nog aan het begin van het seizoen zitten en de meeste coureurs voor het eerst op de baan kwamen, organiseerde de M.A.C.H. een vrije training. De belangstelling hiervoor was echter zo groot dat we na anderhalf uur helaas een aantal rijders terug moesten sturen naar het rennerskwartier. Toch mooi om te zien dat het goed in de smaak valt bij de coureurs.

Wedstrijd.

De finale van de regio klasse had Robert Bentert zich netjes genesteld op de tweede start rij, met een goede start klom hij steeds verder naar voren(het leek net of hij elke centimeter van de baan kende….)binnendoor, buitenom het maakte Robert allemaal niks uit. Na zeven rondjes felle strijd was de vijfde plaats voor hem. Kevin Welgraven finishte netjes als elfde in zijn eerste wedstrijd, talent zit daar in de familie daar gaan we vast nog veel meer van horen. De toerwagens waren sterk bezet Jochem Eelderink stond zelfs met de ex Spies astra aan de start.

Helaas na de tijdtraining was het over en uit voor Jochem, jammer want hij gaf hem flink de sporen. Bastiaan hoogeboom is nog steeds bezig om de goeie set up voor zijn Fiesta te vinden na veel problemen in de manches haalde hij toch nog een negende plaats.

Jeroen had bijna de pole in de finale .hij kwalificeerde zich als tweede, en dat met zijn hagelnieuwe MR2. Die voor de wedstrijd nog geen meter gereden had. Een zeer knappe prestatie. In de finale zie je wel dat je met een 1600tje net iets tekort komt tegen de 4x4 en de turbo’s toch reed Jeroen naar een knappe vijfde plaats.

In de keverklasse hadden we maar 1 rijder, ik schrijf hadden, omdat teamgenoot Patrick Boesenkool sinds zondag ook lid is geworden van de M.A.C.H. dat is goed nieuws dat zo’n sterke rijder voor onze vereniging wil uitkomen. Mark kwam in de manches hard in aanraking met Gerald Kemper met als gevolg stuurhuis krom, ondanks dat en met enorme spierballen reed Mark naar een mooie vijfde plaats in dit sterke deelnemers veld.

De combiklasse was goed vertegenwoordigd met drie rijders van de vereniging. Eddy Oldeman was met de Subaru sterk op dreef, met de lange snelle bochten kwam de turbo druk goed van pas met wijde lijnen zat de snelheid er goed in.
Helaas maakt Eddy een inschattingsfoutje en ging mega hard over de kop met veel schade als gevolg. Game over. Ferry Kroes kwam met de Porsche 3800cc aan de start.

De fanatieke blik hersteller kwalificeerde zich als vijfde voor de finale. Bij de start van de finale ging hij een beetje te vroeg weg…… en werd gediskwalificeerd. In die finale ook Peter Cents die met een oververhitte motor toch nog vierde werd.

Superfinale.

In de superfinale drie rijders aan de start van de M.A.C.H. Jeroen reed sterk naar voren maar de Toyota begon te sputteren en Jeroen besloot om te stoppen. Mark Volkerink glunderde van oor tot oor, wat mooi om dit te mogen rijden, was zijn commentaar. De snelheid zat er goed in Mark zat een beetje vast in het drukke verkeer maar haalde toch nog een knappe vijfde plaats. Peter Cents moest helemaal achteraan starten en dus het hele veld inhalen, dat lukte hem bijna. Lammert Brink was net iets te sterk, onder luid gejuich uit het M.A.C.H. kamp kwam Pietje als tweede over de streep, dus een dikke envelop voor hem.

Zo kwam er een eind aan de dag na het opruimen werd er nog gezellig na geborreld tot in de kleine uurtjes voor de details kun je beter op het gastenboek kijken…. Op naar volgend jaar.


Top

Een zeer geslaagde Feestavond……….
Menig verzoek was om eens iets anders te doen met aktiviteiten voor jong en oud, met uiteraard een hapje en een drankje erbij.
Tja wat gaan we dan doen………. Het brainstormen ging beginnen. Karten, bowlen, themafeest, enzovoort enzovoort, alles is gepasseerd en menig site is bezocht.
Uiteindelijk de site van de bowlingboerderij bezocht, en zag dat ze daar ook Bowlklooten hadden, dit moest het worden, zowel binnen als buiten, en leuke opdrachten doen in groepen, leuk dus voor jong en oud…..
In overleg met de rest van het bestuur, zijn we hierover akkoord gegaan en kon alles in werking worden gezet, de een regelde dat iedereen een uitnodiging kreeg, en de ander ging in contact met de bowlingboerderij.

23 Oktober was het dan zover, de feestavond van M.A.C.Haarle.

Zaterdagmiddag 15:45 uur, iedereen was gevraagd om dan uiterlijk binnen te zijn, zodat om 16:00 uur de aftrap van het bowklooten kon beginnen, en (bijna) iedereen was er ook daadwerkelijk……. Toppie, Let the party begin…….
Het weer zag er iets minder rooskleurig uit, en aangezien we ook een parcours buiten af moesten leggen, was de vraag….. laten we het door gaan? Of….passen we het parcours aan, en die keuze was niet moeilijk, we zijn tenslotte niet van suiker…… dus parcours aangepast zodat we ons toch konden uitleven.

Eindelijk was het dan zover…. Rond 16:15 uur werd ons verteld dat we gingen voor de eeuwige roem en dat er geen prijzen waren, met daar achteraan de speluitleg, Helaas zat er nog 1 iemand te slapen en 1x raden wie dat was… Tja wat moeten we toch zonder onze Sharon……..
Maar gelukkig had ze iemand gevonden die ook niet slim uit de hoek kwam en dat was de man van de uitleg zelf, hij moest tellen tot 6 maar kwam niet verder dan 3.

De teams waren dan toch verdeeld en de strijd ging beginnen, we trapten af met bowlen en je moest 3x een strike en/of een spare gooien voor je door mocht naar de volgende opdracht, iedereen was zeer fanatiek van start gegaan, want iedereen wilde winnen, de 2e opdracht was het afzagen van een blokje hout en deze moest 1 kg zijn, wie het dichtst in de buurt hiervan kwam had deze opdracht gewonnen, daarna kwam spijker slaan, in zo weinig mogelijk beurten de spijker in een blok hout meppen, ook dit was niet altijd gemakkelijk.


balletjes in jus Daarna kwamen de vragen over Zuid-Afrika, vertaal de woorden terug naar het Nederlands. Als je de eerste vraag goed had beantwoord, kreeg je een heerlijk gehaktballetje uit jus,onder de veranda, sommigen konden het natuurlijk niet laten bij 1 balletje en nuttigde er meerdere. Ook kwam golfen aan bod en bij menig 1 vlogen de plaggen door de lucht, en de bal bleef rustig liggen, toch wel grappig om te zien bij sommigen……

Maar 1 iemand spande ook daadwerkelijk de kroon met golven, wat niemand voor elkaar kreeg, kreeg Jochem zeer zeker voor elkaar de golfclub hing in de top van de boom.

Z
oek de golfclub……

zoek de golfclub
Dit was volgens het personeel van de bowlingboerderij nog niet eerder voor gekomen en stonden hier dus ook wel even raar te kijken dat het toch iemand gelukt was……
Gelukkig was er nog wel een golfclub aanwezig en kon de rest ook nog een slag slaan.
Binnen aan gekomen stonden er nog 3 bakjes klaar waarvan we moesten raden wat erin zat.
Daarna moesten we nog wat vragen beantwoorden, en moest iedereen de papieren inleveren + het blokje hout en na het eten zou de prijsuitreiking zijn.
Rond 18:45 uur was het buffet geopend en konden we heerlijk gaan eten, iedereen liep af en aan, en iedereen liet het zich ook smaken, er lag van alles, gebakken aardappelen, vlees, patat, salades, vis en puddingbroodjes, je kon het zo gek niet bedenken. Ook het toetje smaakte goed, er was keuze uit ijs en bavarois.

En toen brak het GROTE MOMENT aan de PRIJSUITREIKING…….
Iedereen was er klaar voor en brulde er flink op los.
Er was voor de tijd al gezegd dat het ging om de eeuwige roem, en ook werd ons nog even verteld dat degene die verloren 1 maand lang 3 knikjes moesten geven aan de winnaars als je ze tegen kwam, en dat begon direct na de prijsuitreiking.
Het ging er dus om spannen…… welke groep zou er hebben gewonnen, Mark Volkerink pakte het flesje bier van de leidinggevende van de rand en nam er rustig een teug van, waarop hij antwoordde of hij altijd alleen dronk, luid applaus voor Mark en zo kreeg iedereen nog een biertje tussen door, alle vragen en opdrachten werden door genomen en iedereen schreeuwde uit volle borst de antwoorden mee.
De uislag begon bij degene die onderaan stonden en je moest dan gaan staan, het bleef spannend want wie werd de winnaar van de eeuwige roem…… het ging tussen team 2 en 5, en het werd…………………………………..
Team 5, en toen moest het gebeuren, het winnende team kwam op de gang te staan en IEDEREEN moest langs lopen en bij elk winnend teamlid 3 x knikken.
Team 5 nogmaals van HARTE GEFELICITEERD met de eeuwige roem (knik, knik, knik).

Iedereen BEDANKT voor de super gezellige feestavond en dat er nog vele als deze mogen volgen…….

Ook bij deze nog een BEDANKJE richting de vrijwilligers die er ook bij waren op de feestavond, voor de inzet tijdens onze NK afgelopen jaar, en dat we weer op jullie hulp mogen rekenen in 2011.
Zonder de hulp van onze vrijwilligers is het niet mogelijk om zulke evenementen te organiseren…..

Dus allemaal nogmaals dank hiervoor.

Het Bestuur.


Top

Verslag Europokal Kieldrecht 2010

De laatste europokal staat meestal in het teken van veel lol en veel feesten. Maar dit jaar moesten de jongens van de M.A.C.H. nog even stevig aan de bak om er een topklassering uit te slepen. In de weken voorafgaand aan de wedstrijd werden de auto’s in topconditie gebracht want er moest gevlamd worden. Alleen het weer kon nog roet in het eten gooien, maar de vooruitzichten waren redelijk goed, dus op naar Kieldrecht. Toen we aankwamen werd al snel duidelijk dat het spannende gevechten zouden worden. Uhh… ik bedoel moddergevechten. Wat een chaos alles moest er op getrokken worden wat tot lange files leidde. Sommigen hebben wel meer dan vier uur in de rij gestaan voordat ze er op getrokken konden worden.

Wedstrijd zaterdag.


De koppies gespannen, de blikken strak vooruit nu moest het gebeuren.
Voor de meeste jongens de belangrijkste wedstrijd uit hun autocross carriëre. Wat is wijsheid met al die modder. De demping zo zacht mogelijk en de bandenspanning zo laag mogelijk. Hoe ver kun je gaan je moet natuurlijk niet op twee kale velgen weer komen…Het spelletje is begonnen… Jochem knalde meteen naar de twaalfde tijd.
Bastiaan zette een de zesde tijd op de klokken en Paul Bosman gleed driftend naar een achttiende tijd. Jeroentje spurtte naar een zeer knappe tiende tijd. Een tent verderop werd de Corsa 1300cc warmgedraaid van Wesley Welgraven de nummer 1 in de tussenstand bij de junioren ook hij maakte zich op voor het belangrijkste rondje van zijn leven. De mentaal sterke Wesley knalde de Corsa naar een tweede tijd. Dus goede vooruitzichten om de fel begeerde titel te grijpen… Peter Cents had last van een achterblijver en kwam niet verder dan een twaalfde tijd bij de supers.
In de klasse tot 2000cc kwam peter niet verder dan een achttiende tijd. Getergd stapte Peter uit zijn A&P en keek vol ongeloof naar broer Harry. Dit konden ze niet gebruiken als ze het podium wilden halen. Thijs zijn lot lag eigenlijk in de handen van John Verberk. Als John de finale haalde zat er niet meer in dan de tweede plaats verdedigen.
Thijs deed wat hem nog niet eerder is gelukt. Op spectaculaire wijze pakte hij POLE POSITION. Onze burgemeester kwam hem het goede nieuws vertellen. Vol ongeloof hoorde hij het goede nieuws aan. Hoe is het mogeliik want de koppeling lag eruit. De motor moest er snel achterweg want de koppeling moest worden vervangen. Uit het hele M.A.C.H. kamp kwamen ze helpen. En er werd dan ook heel wat afgelachen. In een mum van tijd was het probleem verholpen en konden we ons verder voorbereiden op de halve finale’s
Ondertussen waren de eerste uitglijders op het rennerskwartier ook een feit Bjorn en Patrick zochten vrijdag al de modder op en Harry ging zaterdagmorgen onderuit en kreeg een staande ovatie vanuit de tent… Paul reed in de gifgroene Kadett naar een elfde plek geen finale voor hem. Ook Jochem haalde de finale niet in de stromende regen kwam hij niet verder dan plek negen. Net tekort voor de finale. Bastiaan kwam sterk naar voren en reed op plek vijf.
Toen Bas de bril kapot trok won hij nog een plekkie maar door het slechte zicht gleed hij de greppel in game over. Jeroentje reed met een bandenspanning van 0,4 bar van rij drie naar een beresterke derde plaats. Kwam zijn jarenlange ervaring maar weer eens boven drijven… Zo liet hij zien dat je met 135 pk heel ver kan komen. Peter had goed gekeken en startte ook van rij drie naar een dik verdiende derde plek in de halve finale Thijs werd tweede achter de brullende V8 van Huib Versluis en zou dus starten op de eerste rij in de finale.
De wedstrijdleiding had besloten om de junioren alleen op zondag te laten rijden vanwege het slechte weer. Nadat alle halve finales waren verreden laste de wedstrijdleiding de wedstrijd alsnog af ook voor de zondag . de uitslag van de zaterdag was dus beslissend voor het kampioenschap.

JONGSTE M.A.C.H KAMPIOEN OOIT…..

Wesley Welgraven is Europokal kampioen in de juniorklasse geworden. de polonaise werd ingezet en onder luid gejuig werd de kersverse kampioen opgewacht.
De Corsa werd gestart en de motor opgerookt één dolle boel. De trotse vader en moeder die met tranen in de ogen genoten van de tifosi was prachtig om te zien.
Deze dik verdiende titel gaat mee naar Lettele. Equipe Bosman/ Eelderink eindigden net buiten de top tien. Bastiaan eindigde ondanks alle problemen toch nog op een zesde plaats.
Equipe Tyscholte/Mulder eindigden op een zeer knappe zevende plaats. Peter Cents spurtte met een enorme eindsprint naar plek vier bij de supers en derde bij de 2000cc een enorme opsteker.
Equipe klompmaker/Wichers-Schreur werd tweede bij de supers en tweede bij de Meister der Meisters. Danny Stoel reed netjes naar plek acht in de eindstand.
Met deze goede resultaten is dit het meest succesvolste europokal seizoen van de M.A.C.H.

Bij de feestavond waren er nog meer uitglijders in de modder Gerrit Stoel lag languit in de modder ook Erik cents maakte een mooie schuiver.
Klompaker had ook nog niet genoeg modder gezien dit seizoen. Patrick zocht voor de tweede keer dit weekend de modder op. Maar de mooiste en meest pijnlijke was van Emy die tijdens een spagaat het volle gewicht van Jopie op zich kreeg en flauw viel van de pijn…
Even was er paniek maar even later werd Emy met de kampioensauto van Wesley weer afgeleverd bij hun eigen knuffelbus….

Er werd nog lang door gefeest en zo werd een prachtig seizoen uitbundig afgesloten.

LET OP: 23 OKTOBER JAARLIJKSE FEESTAVOND.

ZET ALVAST IN JE AGENDA: 17 APRIL 2011. AUTOCROSS HAARLE.


Top

Verslag NK Pieterzijl 2010

Afgelopen zaterdag vond in Pieterzijl (Friesland) de laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Autocross plaats.
Met de vele regen in de voorgaande weken was het een wonder dat het nog door ging. Met veel modder op het rennerskwartier konden de laarsjes weer uit de kast getoverd worden.
Maar met toch nog redelijk weer beloofde het een spannend dagje autocross te worden. De meeste jongens van de M.A.C.H. gaan toch voor de laatste wedstrijd van de europokal volgend weekend in Kieldrecht omdat ze daar nou eenmaal beter voor staan
Maar toch nog 3 rijders van de M.A.C.H. aan de start in Friesland.

Wedstrijd:

Kevin Snijder had het zwaar in de Friese modder in de manches ging het moeizaam.
de Daihatsu moest behoorlijk zweten om uiteindelijk in de finale te komen, maar het lukte.
In de finale had Kevin veel te veel Wheel spin waardoor hij bijna bleef staan samen met van Middendorp jr. eenmaal op gang leek het wel of Kevin al jarenlang meedoet, binnendoor, buitenom probeerde werkelijk van alles om naar voren te komen. Kevin reed net niet de top tien binnen.
In de einduitslag van Kevin’s eerste NK jaar eindigde Kevin op een zeer nette twaalfde plaats.
Eddy Oldeman is nog helemaal niet met kampioenschappen bezig.
Testen testen en nog is testen. Het Spies frame werd op veel punten aangepast en werd tevens voorzien van stuurbekrachtiging. Want de beresterke Subaru won het van de armen van Eddy en dat kan niet de bedoeling zijn.
Met zeer sterke manches positioneerde Eddy de Subaru op rij twee in de finale. In de finale reed Eddy sterk naar een vierde plaats net achter Pierre Blok. Dat de Subaru zich kennelijk lekker voelt op zware banen konden we in Bohnhorst al wel zien.
Maar dat Eddy na een paar wedstrijden het de toppers al moeilijk kan maken dat belooft nog heel wat voor volgend seizoen.

NK Kampioenen 2010.

JUNIORKLASSE. JIMMY HOP.

STANDAARD KLASSE. CHRIS WAGENAAR.

TOERWAGENKLASSE. PETER BREEDERLAND. (onder voorbehoud).

KEVERKLASSE. LAMMERT BRINK.

SPRINT 1600. PIETER MENNEN.

SPRINT 2000. MIKE BARTELEN.

SUPERKLASSE. PIERRE BLOK.

LAATSTE EUROPOKAAL 25-26 SEPT KIELDRECHT ( BELGIË) KOMT ALLEN.


Top

Verslag Europokal Bohnhorst 2010

Onderweg naar Bohnhorst gaan de gedachten al gauw terug in de tijd. Met al die feestjes in het apre ski hutje en de gezellige sfeer daar is het altijd prima vertoeven. Dus het beloofde weer een gezellig weekendje te worden met prima autocrossweer.

Wedstrijd zaterdag:


Nu de vijfde wedstrijd verreden werd is bij de M.A.C.H. de eerste kampioen bekend. BASTIAAN HOOGEBOOM KAMPIOEN PECHVOGELKLASSE. Bastiaan blies meteen met de tijdtraining de Zetec motor op. Niemand kan hem dit jaar meer inhalen wat een pech voor die man. Bij de jeugdklasse waren Danny en Wesley weer van de party. In de finale mocht Wesley vanaf de eerste rij starten en pakte meteen de kop met zijn hagelnieuwe Corsa. Danny moest van achteraf komen maar reed sterk naar voren en pakte de vierde plaats net achter Wesley die iets terug was gevallen door problemen met de injectoren. Peter (Pietertje…) Cents haalde de finale net niet, een kapotte bril was hiervan de oorzaak. Ook Eddie Oldeman haalde de finale niet. Thijs stuurde de Assink 4x4 naar een keurige derde plaats in de finale. Sven Haverkamp viel in de halve finale uit met een kapotte ophanging dus ook geen finale voor hem. Ook geen finale voor Harry Mulder die er hard werd uitgebeukt door een onbenullige Belg. Jochem haalde de finale met speelsgemak maar zakte in de finale steeds verder weg conditie gebrek was de oorzaak hiervan. Het was zelfs zo erg dat hij de baan voortijdig verliet dus geen klassering voor hem.

Wedstrijd zondag:

Zondags spant het er altijd om, vooral nu de jongens van M.A.C.H. er goed voor staan in het kampioenschap. Bij de jeugdklasse was het Wesley die de pole op eiste in de finale, en die dan ook de kopstart pakte in de finale, en zeer strak en sterk sturend de overwinning pakte. Danny had minder geluk in de finale, door een afgebroken luchtfilter begon de motor zwaarder te lopen, en was het over en uit voor Danny. Peter die in de klasse tot 2000cc, momenteel vierde staat in de tussenstand van het kampioenschap, reed in de finale komend vanaf de derde rij sterk naar plaats vijf. In de superklasse veroverde Peter een knappe zevende plaats. Eddy Oldeman met de grommende Subaru reed netjes naar een nette negende plaats, en drukte daarom een behoorlijke STEMPEL….. op de wedstrijd. Thijs-Jan werd vanaf de derde rij keurig vijfde en haalde zo ook belangrijke punten voor het kampioenschap. Jochem mist overduidelijk zijn klauwbak in zijn snelle kadett, waardoor hij tempo met de top niet kan volgen, maar toch noch de elfde plaats in de finale op eiste. Sven Haverkamp haalde voor het eerst de finale bij de toerwagens, en was dan ook dolgelukkig, in de finale stuurde hij de Peugot naar plek veertien. En zijn weekend kon niet meer stuk. Harry Mulder had veel last van onderstuur met de rode MR2, maar eiste toch nog de elfde plaats op in de finale, en sprokkelde zo weer wat puntjes mee voor het kampioenschap.

SUPER SUPER FINALE


Thijs-Jan mocht starten in de superfinale, door een matige trainingstijd stond Thijs al vrij ver naar voren in het startveld,Een bijkomstig voordeeltje na 20 ronden zand vreten, was een zeer keurige 5e plaats voor hem, dus weer veel punten voor het meister der meister kampioenschap. s’Avonds bij de huldiging zat de sfeer er goed in door de goed behaalde resultaten. Pietertje… danste nog harder door de tent dan dat ie haast op de baan reed samen met zijn dikke broertje….Een mooi gezicht. De rest van de leden had ook de grootste lol en dansten er flink op los… al met al een zeer geslaagd weekend.


VOLGENDE EUROPOKAL 11 EN 12 SEPTEMBER IN HET ZEEUWSE RUMMEN.(BIKKELHARDE BOCHTIGE KLEIBAAN).


Top

Verslag NK Lopik 2010

In het laatste weekend van de bouwvak stond de NK van Lopik op de agenda. Voor de meesten het laatste uitje van de vakantie. En dat moest natuurlijk even gevierd worden…….. Voor de heren is er nog wel een extraatje de grasbaanraces in Lattrop. Pure ontspanning……..

In Lopik stond voor het eerst een nieuw lid van de M.A.C.H. aan de start zijn naam: Eddy Oldeman geen onbekende naam in de autocrosswereld vooral de wat oudere leden van de M.A.C.H. kennen Eddy nog wel van de Mazda 4x4 turbo maar dan moeten we al weer zo’n dertien jaar terug.
Toen al een opzienbare auto.
Eddy wil het nu gaan proberen in de superklasse. Aan alle speculaties en geruchten kwamen vrijdagavond een eind toen Eddy zich had samengevoegd bij zijn clubgenoten. Vielen de meeste mondjes open van verbazing. Wat een beauty van een auto.
Een SPIES 4x4 frame met een SUBARU IMPREZA TURBO motor goed voor meer dan 500 pk,s.

Wedstrijd:

Op de mooie lange bikkel harde kleibaan kwam Willem Snijder ook weer in actie met de snelle Tigra.
Het zat Willem niet echt mee eerste manche in de mangel met Eelco Kruis. En in de derde manche belande Willem op de greppel met een afgebroken stuurkogel. Geen finale voor hem. Ook net geen finale voor Eddy Oldeman met de Subaru
Dat de altijd zo rustig ogende Eddy best een beetje zenuwachtig was bleek wel doordat hij zijn nekband vergat mee te nemen naar de eerste manche.
In de eerste manche keek Eddy een beetje de kat uit de boom en voerde hij langzaam het tempo op. Met het prachtige geluid van de Impreza motor en het afblazen van de turbo was het genieten voor de liefhebber. Eddy was vooral gekomen om te testen, de motor werd naar elke manche aan de computer geslingerd door de Belgische motor tuner en de broertjes spies ontfermden zich verder over de veranderingen aan de auto.
Ook Europees kampioen Glenn van Rosmalen kwam helpen met het afstellen van de demping mooi dat het zo kan. Elke manche ging het beter maar helaas kwam Eddy twee puntjes te kort voor de finale. Met de vraag of Eddy genoten had kwam er een grote lach op zijn gezicht. Kevin Snijder had handen en voeten nodig om zijn auto op de baan te houden. Des ondanks reed hij met grote sprongen naar de finale, na tien ronden vocht hij zich naar een zeer sterke 7e plek, netjes in de punten.
Peter Cents was vandaag zeer constant in de manches, met het constante rijden reed hij keurig naar een 6e start plek in de finale. In de finale ging het in de 2e ronde mis, toen z’n rechter achterband het begaf in één van de vele knipgaten, zat er voor Peter niets anders op dan rustig uit te rijden. Nog een klein beetje meer geluk dan komt alles goed voor hem.

WEEKEND VAN 21EN 22 AUG.EP BOHNHORST (BIJ DAT HOUTEN HUTJE….)


Top

Verslag Europokal Loenen 2010

Het is vakantie tijd, de één is nog op vakantie de ander net terug. FLAVIO zit nog op zijn jacht in Italië, terwijl Peter vol aan de bak moet in Loenen het verschil moet er zijn toch…
Het éérste weekend van augustus is het zandhappen in Loenen . met normale temperaturen beloofde het een lekker weekendje te worden.
Met acht rijders werd de M.A.C.H. weer sterk vertegenwoordigd. Ook waren de supporters uit Haarle en omstreken in zeer grote getalen aanwezig om de rijders aan te moedigen. PRACHTIG…

Wedstrijd zaterdag.

Met de tijd training kwamen de coureurs er al gauw achter dat de baan loodzwaar was. En de meesten moesten dan ook meteen een stapje terug met de banden.
Voor de jarige Sven Haverkamp zat het weekend er al na één manche op. Een afgebroken motorsteun viel niet meer te repareren.
Ook voor Bastiaan Hoogeboom was het gauw afgelopen na een goede vierde trainingstijd. In het loodzware zand. Gaf de Zetec motor al in de eerste manche de geest. Willem Snijder had goede kansen op een hoge klassering na een derde trainingstijd reed hij in de finale naar een knappe zesde plaats van de derde rij met enkel carburateur lang niet gek. Ook zoon Kevin reed sterk naar de finale met een zevende plaats was hij dik tevreden ,en kon hij opgelucht naar het kamp van Gussinklo….
Harry Mulder strandde ook in de kwartfinale met aandrijfproblemen .Je hebt twee snelle cross belgen de ene heet Patrick Cleys de andere heet Edward Doekers. De hele familie was weer aanwezig maar zagen Edward de finale net niet halen.
Peter Cents had in beide klassen matig getraind en moest dus van achteren komen. Bijna compleet gezandstraald kwam Peter net te kort voor de finale. Bjorn had met een tweede trainingstijd kansen op een goede klassering maar door een onwillige versnellingsbak kwam Bjorn niet verder dan een elfde plaats in de finale. Paul Bosman kwam net niet tot de finale bij de toerwagens maar geloofde voor zondag vuurwerk…….

Wedstrijd zondag.

Op zondag word er voor het kampioenschap gereden en worden de snelheden hoger en hoger. Ook is er altijd de alcohol test. Normaal geeft de vader de zoon het goeie voorbeeld maar dit weekend WEER niet. Kevin die zich wel netjes gedroeg reed netjes en zeer gecontroleerd naar de finale en eindigde op een keurige zevende plaats.
Harry Mulder was lekker op dreef en reed om alle problemen heen . Met elke keer superstarts reed hij in de finale naar een zeer sterke vierde plek. Goed in de punten. Dat kwam goed uit want, in Osnabruck had de equipe tijscholte/mulder dure puntjes laten liggen . Peter Cents moest beide keren uit de herkansing komen om zich te kwalificeren voor de finale. En dat lukte in de klasse tot 2000cc . Na een goede start brak er een stuurkogel af en Peter moest helaas de strijd staken en verloor daardoor kostbare punten. Bjorn kwalificeerde zich wel direct voor de finale maar bij de start ging het compleet mis.
Gussinklo werd dwars gedrukt midden op het rechte stuk bjorn kon hem niet meer ontwijken vervolgens knalde Bartelen weer op Bjorn en Leo Scholten weer over Bartelen de schade was enorm. Maar door veel kunst en vliegwerk en een hoop vrijwilligers, ook uit onverwachte hoek kon Bjorn de finale toch nog starten de auto was echter zo zwaar beschadigd dat meer dan rustig uitrijden er niet in zat. Dat leverde toch nog een achtste plek op.
Doekers probeerde van alles maar de nieuwe opel motor komt nog een paar pk’s te kort hij haalde de finale net niet. Dan de man die Vuurwerk beloofde zaterdag. Paul Bosman, Paul ging gretig van start in de kwartfinale aangemoedigd door de hele familie gaat het echter goed mis in de vierde ronde krijgt Paul een klein tikkie en gaat vervolgens zes keer giganties over de kop wat een mega klapper Paul klauwt uit het wrak en langs de kant hoor je een zucht van opluchting. De kadett lijkt totaal afgeschreven Paul had gelukkig alleen wat spierpijn en de kadett kan nog weer opgelapt worden een klein gelukkie bij een groot ongelukkie.

ZATERDAG 14 AUGUSTUS, NK LOPIK KEIHARDE KLEIBAAN ECHT EEN AANRADER.


Top

Verslag Europokal Ledde Teckelenburg 2010

Het was schitterend weer toen we aan kwamen bij de DANEBROCKRING in Ledde. Maar iedereen weet dat het er ook enorm kan spoken. Zo ook vrijdagavond met hevige regen en onweersbuien werden de tenten stevig op de proef gesteld. Dat was echter niet het enige wat spookte want de GESTAPPO had vrijdag een enorme vastloper…… in de tent onder toeziend oog van onze nieuwe burgemeester werd ie zorgzaam uit zijn benarde positie bevrijd.

Wedstrijd zaterdag:

Robert Bentert was op vakantie en besloot zijn snelle astra mee te nemen naar Ledde. Robert rijdt normaal voor de Twente cup en wou nu de krachten meten met de rest van europa, en dat ging hem aardig goed af, hij schopte het tot de halve finale. Jochem en Bastiaan haalden de finale wel, Jochem werd zesde en Bastiaan lag op de vijfde plaats toen de koppeling explodeerde met gevolg veel schade en einde weekend voor hem. Sven Haverkamp had een goede start maar kon zich helaas net niet plaatsen voor de finale. Harry Mulder kwam met de MR 2 ook net tekort voor de finale. Mark Volkerink kwam ook net tekort voor de finale, maar had zichtbaar genoten en dat is net zo belangrijk, met een grote grijns op zijn gezicht had ie het prima naar zijn zin. Dat Peter Cents de stijgende lijn te pakken heeft liet hij zaterdag ook weer zien, vanuit het achterveld reed hij zeer gecontroleerd naar een zesde plek. Bjorn lag op kop in de finale maar met nog vier ronden te rijden brak er een homokneet voor. Game over. Met een tweede trainingstijd zag het er goed uit voor Danny ook de halve finale werd gewonnen door Danny dus POLE in de finale. Waar Danny keurig en strak sturend tweede werd. Wesley had minder geluk hij werd vol in de kont geraakt met een hoop schade tot gevolg.

Wedstrijd zondag:

Op zondagmorgen onder het genot van een lekker bakkie koffie en een gebakken eitje wordt er rustig naar de wedstrijd toegeleefd. Bastiaan kan helaas niet meer aan de start te verschijnen. Harry Mulder had goeie starts met de MR 2 maar door een spin haalde Harry de finale niet, helaas voor hem. Ook Robert haalde de finale niet, de motor werd te warm en spuwde water dat koste duidelijk vermogen. Sven Haverkamp kwam ook wat power te kort om zich te plaatsen voor de finale. Jochem reed weer sterke voorrondes en plaatste zich met gemak voor de finale. Maar na een paar rondjes gaat het helemaal mis de bak gaat kapot en als Jochem net uit de auto is boren ze hem er ook nog twee keer vol in met als gevolg zeer veel schade. Mark Volkerink kwam ook net te kort maar, de sympathieke automonteur blijft altijd lachen en kijkt alweer uit naar Loenen. Peter lag mooi derde in de halve finale totdat er een gek uit België over Peter heen wou en zakte een paar plekjes maar reed wel in beide klassen naar de finale, bij de twee liters werd peter knap zesde en bij de supers reed hij vanaf de derde rij naar een keurige vierde plaats, een perfect weekend voor hem. Bjorn had na winst in de halve finale POLE in de finale. Waar hij achter John Verberk tweede werd . Wesley maakte in de halve finale een valse start en kreeg zwart. in de finale rukte hij sterk op naar plek vijf. Werd het harde werken toch nog beloond met belangrijke punten. Danny deed het net iets beter dan Wesley en werd keurig vierde. De lach was dan ook weer terug bij vader Gerrit die zichtbaar trots was op zijn zoon.

Superfinale.

Als je de kans krijgt om superfinale te rijden dan doe je dat natuurlijk. Zo ook Bjorn, de auto werd met zijn allen met spoed klaar gestoomd want in de finale had Bjorn geen remmen meer en dat is wel handig als je vijfentwintig rondes moet op de kletsnatte baan na tien rondes in de superfinale waren de remmen compleet aan gort. En dan moet je nog vijftien rondjes met veel angstige momenten pakte Bjorn de overwinning.

Over twee weekjes naar Loenen.


Top

Verslag NK Den Horn 2010

Verslag NK Den Horn

Het was tropisch warm zaterdag 10 juli. Zo op de helft van het seizoen maken de meeste coureurs een keuze of NK of Europokal zo was de afvaardiging niet zo groot van de M.A.C.H.

Wedstrijd.

Bij de jeugdklasse waren Kevin en Wesley van de partij op de lange smalle baan reden ze netjes naar de finale Wesley werd achtste en Kevin netjes tiende, zo scoorden ze belangrijke punten voor het kampioenschap. Bij de kevers ging Willem Snijder voor de winst één week eerder in Ossenzijl werd de Opel uitgebreid getest, en met succes, de finale werd door Willem gewonnen. Maar in Den Horn zat het Willem niet mee, naar drie keer gespind te zijn in manche één, trok Willem de versnellingspook uit de kever, in de tweede manche einde verhaal. Thijs Jan reed goede voorrondes en mooi naar de finale maar naar de derde manche bleek dat de bak gescheurd was. GAME OVER. En dan Peter Cents naar sterke voorrondes met zelfs een manche overwinning reed peter zeer knap naar de tweede rij in de finale. In de finale leverde peter een fel gevecht met Herrijk Hop en Patrick Cleys (leider in de tussenstand), Peter sloeg alle aanvallen af en eindigde op een zeer knappe achtste plaats een enorme opsteker voor hem en het hele team.

In Den Horn was Cor Euser gastrijder in de auto van Glen van Rosmalen dat autocross in de jaren een beetje verandert is kwam LA BOMBA wel achter, met veel schade aan de auto in elke manche werd de finale niet gehaald. Ook hoorden we van het weekend dat Peter Versluis het hele MAN team van Hans Stacy heeft gekocht en volgend jaar gaat deelnemen aan Dakar.

Op naar Ledde………….


Top

Verslag Europokal Terwolde 2010

Verslag Europokal Terwolde.

Het is altijd mooi om naar Terwolde af te reizen. Zonnetje erbij Lekker binnendoor met het pontje bij Wijhe de IJssel over, lekker cruisend over de dijk richting Terwolde. Waar de tweede wedstrijd om de Europokal werd verreden. Stiekem hoop je dat er eindelijk weer eens een andere baan ligt want er is ruimte genoeg. Maar helaas weer precies hetzelfde als vorig jaar, en dat is toch wel jammer want, wat hadden ze voorheen mooie banen… Vorige week in Lochem werd er druk getest want, Terwolde is een vergrote versie van Lochem. Dus de auto kon daar mooi op scherp worden gezet.

Het hele circus stond mooi strak aan de baan, met zelfs een overdekte trailer en dat kwam bijzonder goed van pas, want het was tropisch warm met een lekker briesje wat door de trailer waaide en wat koels in de hand…. Was het prima vertoeven.

Wedstrijd zaterdag.

Danny Stoel was met veel zelfvertrouwen naar Terwolde gekomen met de eerste plek van Lochem nog vers in het geheugen. Zette hij meteen een scherpe tijd op de klokken. In de finale worstelde Danny zich zeer sterk naar een prima tweede plaats. Wesley Welgraven werd er in de finale hard uit gedrukt en aan zijn finale kwam vroegtijdig een eind. Mark Volkerink werd er in de halve finale hard uitgekegeld met veel schade aan de voorkant van de kever. Bastiaan Hoogeboom heeft een sper in de bak van de ford focus gezet want het originele diff kon het vermogen niet meer aan. Met een derde tijd in de tijdtraining was de lach weer terug op het gezicht van de bloedfanatieke Raaltenaar. Maar helaas, met brand aan boord en een koprol in de finale zit het Bas nog niet mee dit seizoen. Jochem Eelderink keek al weken uit naar Terwolde “DIT IS MIEN BANE” waren de uitspraken van Jochem voorafgaand aan de wedstrijd. En dat het zijn baan was dat zagen we gauw genoeg want wat gaf hij de kadett de sporen zelfs Richard Zwiep regerend kampioen moest buigen voor Jochem. Maar helaas de versnellingsbak ging stuk. Vroeger in de wegrace, de 500CC had je Ron Haslam alias Rocket Ron die bekent stond om zijn supersnelle start. Binnen de M.A.C.H. is het Jeroen Tijscholte die het hele weekend berenstarts had. Prachtig om te zien met zijn 1600tje netjes twaalfde in de finale. Sven Haverkamp had niet alleen lauw bier van het weekend , maar ook geen finale, toch gaat Sven steeds beter met de Peugot en die finale komt vanzelf wel. Peter Cents had een zware dobber met vier series en een niet zo’n goede tijd was het in de halve finale over en uit voor hem. Thijs –Jan Klompmaker had helemaal geen tijd want hij parkeerde hem in de greppel. Maar Thijs had wel een ander voordeel……….. vierwielaandrijving, van achteraf reed hij keurig naar de tweede plaats in de finale.

Wedstrijd zondag.

Na veel nachtelijk sleutelwerk door Jochem en Paul en de rest van het team. Moest er s’morgens vroeg helaas een orginele bak in want de klauwbak was zodanig stuk dat daar niet meer mee gereden kon worden. Naar sterke voorrondes van Jochem en Paul ging de bak weer stuk in de halve finale einde verhaal voor hen. ROCKET JEROEN startte vanaf de derde rij in de finale en door de vele her starts had Jeroen een bijkomstig voordeeltje wat hem een zeer knappe vijfde plaats opleverde. Na de koprol van zaterdag ging Bastiaan iets rustiger van start waarna het tempo steeds meer omhoog ging in de klasse tot 2200cc werd hij knap derde maar in de finale boven de 2200cc ging het weer mis een afgebroken wiel zorgde ervoor dat Bas bijna weer over de kop ging helaas in deze finale geen punten voor hem. Mark Volkerink had pech dat hij door twee andere kevers in de mangel werd genomen en Mark kon gewoon verder met waar hij gebleven was ……….sleutelen sleutelen en nog eens sleutelen. Uiteindelijk strandde Mark in de halve finale. Sven Haverkamp haalde het weer net niet. En strandde in de halve finale .Wesley kwam via de herkansing in de finale maar kwam niet verder dan een tiende plaats. Danny Stoel had na de goede zaterdag nog meer in petto na sterke voorrondes reed hij ijzersterk naar een keurig derde plek in de finale. Peter Cents heeft ook nog niet helemaal afgerekend met de pechduivel in de halve finale kwam een stuk ijzer tegen zijn achterwiel gevolg lekke band en geen finale voor Peter. Wel voor Klompmaker vanaf de derde rij reed hij sterk naar een derde plek. Goed in de punten.

Het was weer een mooi weekendje met goeie resultaten voor de boys van M.A.C.H. op naar Ledde Tecklenburg (D).

 


Top

Verslag NK Holterbroek 13 juni 2010

Zondag 13 juni werd de tweede wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap verreden in Holterhoek, kort aan de grens bij Duitsland. De betonharde OVAL kent vaak geen genade, maar voor de liefhebber van het betere stuurwerk was het smullen geblazen.

Als je de auto niet goed hebt afgesteld dan kom je er in Holterhoek gauw genoeg achter. Zo ook onze jongens, de hele dag ging het maar moeizaam met onze jongens. En de meeste koppies stonden dan ook geregeld op onweer. Danny Stoel was er één van. Nadat Danny in manche één zijn motorkap was verloren en ook nog eens uitviel begon de dag slecht toen hij ook nog eens werd afgekeurd op de verkeerde banden was het feest helemaal compleet. De laatste weken in bloedvorm stekende Wesley Welgraven ,was nu ook weer goed op dreef,binnendoor buitenom hij probeerde werkelijk alles voor de liefhebber mooi om naar te kijken maar helaas,in de finale sterk oprukkend naar voren crashte er een rijder voor Wesley, en kon hem niet meer ontwijken einde finale voor hem. Kevin Snijder is bezig aan zijn eerste seizoen in de junior klasse hij schopte het een stuk verder dan zijn vader die wéér niet mocht rijden………..Kevin reed sterk naar de kleine finale maar kreeg daar een beuk van achter en belande hard in de greppel gevolg veel schade en einde wedstrijd. De altijd goedlachse Mark Volkerink strandde in de voorrondes omdat je maar twee series hebt bij de kevers heb je geen kleine finale. Mark had net niet genoeg puntjes om meteen door te stomen naar de grote finale. Dit gaat vast nog lukken dit jaar. Nog zo’n goedlachse coureur is Jochem Eelderink . Na veel gezeur met de TC was het weer is tijd om even goed gas te geven en dat deed Jochem, tussen de turbo,s en de vierwielaandrijvers reed hij netjes naar de achtste plaats in de finale. Voor Peter Cents ging het maar moeizaam veel problemen met de wegligging en verkeerde banden keuzes kwam hij net één puntje tekort voor de kleine finale helaas geen punten voor hem. Wel punten voor Thijs-Jan Klompmaker die ook veel problemen kende deze dag met de wegligging, maar toch netjes naar plek zeven reed in de finale.

Na deze mooie spectaculaire dag gaat het circus voor de volgende NK naar Den Horn (bij Groningen) ook zal daar Cor Euser aan de start verschijnen in de bolide van Glen van Rosmalen. Het was weer gezellig op de tribune met al die supporters uit Haarle op naar Terwolde


Top

Verslag Europokal Ruiselede 2010

Ruiselede is een plaatsje tussen de grote steden Brugge en Gent. Daar werd de eerste wedstrijd voor de Europokal verreden. En dat was er meteen één om niet gauw te vergeten. Het hele M.A.C.H. kamp stond mooi bij elkaar. Het weer was top, en de baan super (en stoffig).

De tijdtraining.

Na een zéér gezellige vrijdagavond, stond zaterdag morgen de tijd training op het programma. Peter Cents en zijn mannen hadden de auto weer tip top in conditie na de zware crash in Haarle. Peter veroverde een plek op de derde start rij, maar was vooral blij dat het weer goed aan voelde, de rest komt later wel was dan ook zijn commentaar. Voor Jochem Eelderink en Paul Bosman die elk een klasse rijden verliep de training prima een mooi plekkie op rij twee was hun deel. Voor Danny Stoel ging het allemaal wat moeizamer, het niet mee werken van de auto was hier dan ook de oorzaak van dat Danny het hele weekend van achteraf moest komen. Zijn maatje in deze klasse Wesley Welgraven deed het aanzienlijk beter en zette de snelle corsa netjes op de eerste start rij. Bastiaan Hoogeboom noteerde de derde tijd en was hier super blij mee. Ook onze Belgische vriend Eward Doekers was er met zijn opel kadett en monteurtje Duncun (4), en voila, Edward reed naar een plek op de derde rij. Thijs-Jan klompmaker reed de achtste tijd, een plek op de eerste start rij. En dan, de terug keer van Jeroen Thijscholte, een tikkie teleurgesteld reisde Jeroen af naar Ruiselede de motor van de MR2 gaf immers maar 135 pk op de testbank. Maar dat pk’s niet altijd alles zeggen liet Jeroen maar weer is zien, in een weergaloze stijl zette hij de MR2 netjes op de tweede rij neer.

Wedstrijd zaterdag.

Dat een goeie trainingstijd niet altijd succes oplevert werd zaterdag nog maar weer eens duidelijk, Bastiaan verloor in de finale zijn achterwiel en belande hard in de greppel, weg podium. Jochem werd netjes zesde, Edward reed naar plek tien en Jeroen met zn 1600tje werd twaalfde. Peter en Thijs-Jan stonden in de finale van de sprinters boven de 1800cc. Thijs-Jan werd vijfde en Peter zevende tevreden gezichten na afloop. Het laatst werd de finale van de jeugd klasse verreden met Wesley Welgraven op rij één. Na het groene licht ging Wesley er als een haas vandoor en ging als eerste de bocht in en gaf de corsa flink de sporen, Danny die van achteraf moest komen, kon het tempo niet bij houden. Ronde na ronde reed Wesley zich steeds verder weg van de rest van het veld, maar dan met nog één ronde te gaan breekt de homokneet, weg overwinning, hoeveel pech kun je hebben. Danny eindigt in het achterveld.

Barbecue.

Na de finale’s moest er flink gesleuteld worden, maar er was natuurlijk ook wel tijd om te barbecueën en daar werd natuurlijk ook wat bij gedronken. Dat je als coureur een beetje op moet passen kwam Paul zondagmorgen ook achter. BLAZEN…………… Met de hakken over de sloot, met een promilage van 0,04 (0,05 toegestaan op europokal) mocht Paul toch starten.

Wedstrijd zondag.

Na al die pech van zaterdag denk je dat het zondag alleen maar beter kan gaan, niets was minder waar. In de serie reed Bastiaan de bak stuk, Bastiaan werd nog wel achtste in de finale van de 2200cc Klasse. Maar in de klasse tot 3800cc ging weer de bak kapot, en met ook nog een kapotte koppeling cyllinder was dit duidelijk niet het weekend van Bastiaan. Jochem reed wel probleemloos naar plek zeven in de finale van de toerwagens tot 2200cc en Paul naar plek acht in de finale toerwagens tot 3800cc. Edward had minder geluk zijn trouwe kadetje had er geen zin meer in (lagerschade) en daar kon monteurtje Duncun ook niks meer aan doen. Bij de toerwagens tot 2200cc was het Jeroen die toch wel voor een stunt zorgde want hij zette de MR2 op de eerste rij in de finale maar ook voor Jeroen sloeg het noodlot toe, met een gigantische koprol (3 keer) kwam zijn finale ten einde. Met veel kunst en vliegwerk werd de auto weer klaar gestoomd voor de finale toerwagens tot 1600 cc. Maar de achterwielen stonden er zo scheef onder dat voluit gaan onverantwoord was dus besloten we om rustig rond te rijden hopend op veel uitvallers, en die kwamen er ook, zodat Jeroen toch nog negende werd, en zo toch nog mooi in de punten reed. De finale van de sprinters tot 2000cc werd gewonnen door Patrick Cleys. Peter reed sterk in deze finale, van uit de herkansing komende, naar plek zeven in de finale. Bij de finale boven 2000cc had Thijs-Jan goeie kansen voor een goeie klassering maar met Cleys, Versluis en Verberk samen op de eerste rij weet je van te voren dat het geen makkie word. Direct in de eerste bocht gaat het al mis en Thijs –Jan komt met vier wielen buiten de baan, GAME OVER. Als Versluis Cleys knetterhard van de baan rost en er ook nog één over de kop gaat komt er een herstart op de baan, Peter Cents heeft dan al een paar plekkies goed gemaakt. Maar bij de herstart blijft Mike Bartelen staan en Peter ziet m niet zo gauw en kan hem niet meer ontwijken, gevolg de rechterzijkant compleet eraf, wat een ramp, en wat een pech.
Dan de laatste finale van de jeugd klasse. Wesley is eigenlijk het hele weekend de sterkste in deze klasse en staat ook nu weer op de eerste rij. Na de start is Wesley weer als eerste weg. Maar Danny Stoel heeft ook een bere start vanaf de derde rij, en ligt na de eerste bocht al op plek vijf, maar in de derde bocht was Danny iets te overmoedig en parkeerde hem in de greppel. En liet hier kostbare punten liggen. Wesley ging gestaag door, maar in ronde vier van de finale sloeg het noodlot wederom toe, weer een homokneet stuk. Wat een pech voor de sympathieke pannenkoekenbakker uit Lettele. De superfinale werd gewonnen door Patrick Cleys.

Zo kwam er een eind aan een mooi weekendje België. Alleen word het toch wel een keer tijd dat de pechvogel een keer overvliegt naar een ander team.

 


Top

Nederlands Kampioenschap autocross Haarle 24 april 2010
DE FINISCH IN ZICHT…!!!!

Het is dan eindelijk zover,  na bijna een half jaar voorbereidingen , bestuursvergaderingen , premies halen, vergunningen regelen,  vergaderingen in Loenen,  draaiboeken in elkaar zetten , programma boekjes maken, en nog veel  meer. zijn er al vele uren gestoken om die ene dag, de 24e tot een succes te maken. Zaterdag 17 april werd de baan al uitgezet,  het zou in theorie een mooie snelle baan moeten worden met een hele snelle bocht en een langzame bocht dus voor elke coureur wat wils.

Donderdag morgen om 9 uur waren al zo’n 10 vrijwilligers  druk in de weer want er moesten dranghekken gehaald worden in Nijverdal dat is altijd een hele klus. Anderen begonnen met het uitzetten van park ferme. Ook het oer oude pisdoek werd weer van stal gehaald en kwam weer goed van pas, de dranghekken werden geplaatst. en de tribune werd opgebouwd,  die plaats bood aan zo’n 500 toeschouwers,  de jury wagens werden geplaatst. Om 19:00 uur kwam dhr C. Nijkamp van het BESTUUR SECTIE AUTOCROSS, om de baan te keuren, dit was allemaal dik in orde.

Alles leek onder controle,  maar één ding hadden we echter niet in de hand, en dat was het weer. De vooruitzichten leken goed, maar je weet het maar nooit. Op donderdag werd er voor het eerst gesproeid tot in de late uurtjes, we lagen mooi op schema. Vrijdag morgen was de opkomst  geweldig,  de taken werden verdeeld en fanatiek gingen ze allemaal aan de slag, de één met de steiger voor  RTL7 de ander met het plaatsen van de vlaggen  op het middenterrein. Ook moesten er twee torens worden gebouwd langs de weg,  onder toeziend oog van uitvoerder  HANS BLOM was dit zo gefikst hier op kwamen liggers waar het nieuwe spandoek van de M.A.C.H. tussen kwam te hangen, een schitterend gezicht vooral in het donker. Wc’s werden geplaatst en het rennerskwartier werd uitgezet. Ondertussen zou je ze bijna vergeten de dames en heren van de catering onder leiding van Rosalien, dit was weer super!!!

Ook moesten we verlichting aanbrengen want er werd tot 23:00 uur gekeurd vrijdagavond. Het liep tegen vieren en de eerste deelnemers stroomden langzaam binnen,  het was een prachtig gezicht om de campers, touringcars en caravans binnen te zien komen. Onder de vrijwilligers was de sfeer goed en er werd dan ook heel wat afgelachen, om 24:00 uur ging het kaarsje uit. 

Eindelijk was het dan zover de dag van de race, waar we met zijn allen zo vele uren in hadden gestoken en over een paar uur zou het Wilhelmus klinken. Om 6:00 uur s’ochtends was iedereen paraat , de koffie stond al te pruttelen, iedereen was er klaar voor en de sfeer zat er al vroeg in. Het beloofde een stralende dag te worden, de laatste puntjes werden nog even op de i gezet. Om 9:00 uur was de briefing en iedereen nam zijn positie in,  om half 10 galmde het Wilhelmus over het terrein…..  even een kippen vel momentje……..  De motoren werden gestart en we gingen los. Naar zware voorrondes werd de baan steeds mooier en sneller, doordat de modder zich met het losse zand ging vermengen,  zodat er de hele dag niet meer gesproeid hoefde te worden. Een compliment voor de sproeimeisters. Voor onze eigen crossende leden was het ook een zware dag, Mark Volkerink haalde de finale niet,  datzelfde gold voor Willem Snyder (crash). Peter cents strandde in de kleine finale door een gigantische crash, met gevolg zeer veel schade. Paul Bosman zette de kadett zeer knap wél in de finale en reed netjes in de punten, een mooie opsteker voor dit steeds sterker wordende team. Bij de junioren zijn we al jaren sterk  vertegenwoordigd met Danny stoel en Wesley welgraven deze reden dan ook netjes naar de finale. In de finale ging Danny weer tot het uiterste, maar helaas een koprol waarbij hij ook nog zijn deur verloor gooide roet in het eten,  meer dan plaats 9 zat er niet in. Wesley had het ook zwaar die dag, perste alles uit de corsa maar meer als plaats 10 zat er niet in.  Wel belangrijke punten voor het kampioenschap.

Na de mooie finale’s werd er nog wat nagepraat en  wat opgeruimd,  en na de prijsuitreiking keerden de meeste coureurs huiswaarts. De vrijwilligers waren moe maar voldaan, maar keken terug op een zeer geslaagde dag. Zondag morgen was de opkomst zeer goed, want er moest natuurlijk ook nog weer worden opgeruimd,  in een relaxte sfeer kwam dan OOK VOOR ONS DE FINISH IN ZICHT……. na een paar uurtjes was alles weer glad en dronken we nog een welverdiend biertje. 

Voor een uitgebreid wedstrijdverslag kun je kijken op autocrossnederland.nl.BRON: AUTOCROSSNEDERLAND.NL.

Haarle staat dus op voorhand garant voor spektakel. Verder was er werkelijk aan alles gedacht.

Een zeer ruim opgezet rennerskwartier. Een springkussen voor de jeugd en een enorme tribune die in het verloop van de dag helemaal vol zat, en niet alleen de tribune zat vol, langs de complete baan stond het rijen dik met toeschouwers.

En het ontzettend mooie weer speelde hier zeker een positieve factor in.

En voor de M.A.C.Haarle was dit dan ook een enorm terechte opsteker, want alles was netjes verzorgt.

                                                                   RESUME

Een heerlijke dag qua wedstrijden, het schuiven was top, zeker tijdens de finale wedstrijden en ook

op de organisatie van M.A.C.Haarle was niets aan te merken.

Familie Bentert BEDANKT voor het beschikbaar stellen van de grond.

Alle VRIJWILLIGERS en leden M.A.C.Haarle enorm bedankt voor jullie hulp en inzet voor dit grandioze spektakel.

EN TOT VOLGEND JAAR………………………………………………………………